STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Άρης είχε να κερδίσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην Αθήνα από την εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη

Ο Άρης είχε να κερδίσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην Αθήνα από την εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη
EUROKINISSI

Από τη σεζόν 1988-89 και τις μέρες του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε να κερδίσει ο Άρης και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ επί αθηναϊκού εδάφους.

Η σεζόν 2023/24 απέχει ακόμα πολύ από το να ολοκληρωθεί, όμως κρίνεται ήδη πέρα για πέρα επιτυχημένη για τον Άρη. Το σπουδαίο διπλό επί του Παναθηναϊκού AKTOR (70-73) στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Δευτέρας (5/2) ήταν μία ακόμα περίτρανη απόδειξη. Είναι ενδεικτικό ότι οι κιτρινόμαυροι είχαν να κερδίσουν τους πράσινους επί αθηναϊκού εδάφους από τις 25 Ιανουαρίου του 1997. Από τότε μεσολάβησαν 9.872 ημέρες!

Το εν λόγω επίτευγμα φαντάζει όμως ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Άρης φέτος κέρδισε και την ΑΕΚ Betsson (91-93) στην Αθήνα. Η τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς έκαναν αντίστοιχο "νταμπλ" στην πρωτεύουσα ήταν επί εποχής Νίκου Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη. Μιλάμε, δηλαδή, για τη σεζόν 1988-89.

Τότε ο Άρης είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκός με 95-80, με τον Γκάνγκστερ να βάζει 42 πόντους, τον Λευτέρη Σούμποτιτς 21 και τον Παναγιώτη Γιαννάκη 15, ενώ είχε επιβληθεί της Ένωσης με 82-72. Σε εκείνο το ματς ο Γκάλης είχε 35 πόντους, ο Γιαννάκης 13 και ο Γκρεγκ Ουίλτζερ άλλους 13.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ