VTB LEAGUE

Ο απολογισμός του Νίκολα Μιλουτίνοβ στη σεζόν 2022/23 και το video με τις κορυφαίες στιγμές του

Ο απολογισμός του Νίκολα Μιλουτίνοβ στη σεζόν 2022/23 και το video με τις κορυφαίες στιγμές του
EUROKINISSI

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ διέλυσε τον ανταγωνισμό στη VTB League, με αριθμούς που αποδεικνύουν ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης.

Τρία χρόνια μετά από την αποχώρησή του από την Ελλάδα, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι πολύ πιθανό να γυρίσει στο μέρος που θεωρεί δεύτερό του σπίτι. Ο 28χρονος Σέρβος σέντερ ολοκληρώνει μία τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό και η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη καθώς η κάλυψη της VTB League ήταν την τελευταία διετία περιορισμένη.

"Σε τι κατάσταση βρίσκεται;" και "μπορεί να κάνει ακόμη τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης;" είναι οι δύο πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Οι απαντήσεις είναι εύκολες. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι σε άριστη αγωνιστική και φυσική κατάσταση και όσο είναι υγιής, παραμένει ένας από τους κορυφαίους ψηλούς των ευρωπαϊκών γηπέδων που μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη EuroLeague δεν φρέναρε την πορεία του, ίσα-ίσα που ο Σέρβος έκανε διαχείριση του οργανισμού του με λιγότερα ματς σε σχέση με εκείνα που είχε μάθει να δίνει.

Ο απολογισμός του Νίκολα Μιλουτίνοβ στη σεζόν 2022/23 και το video με τις κορυφαίες στιγμές του

Ο Μιλουτίνοβ ήταν ο 8ος σκόρερ της VTB League (16.1 πόντοι), σούταρε με το καταπληκτικό 68.5% στο δίποντο και άγγιξε το 82% στις βολές. Ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της λίγκας (9.1 ανά αγώνα) και μακράν του δεύτερου 1ος στην αξιολόγηση με 28.4 μονάδες. Δεύτερος ήταν ο Αλέξι Σβεντ με 20.8, τρίτος ο Αϊζέια Ρις με 20.7 και από εκεί και πέρα ουδείς είχε περισσότερες από 18.9 μονάδες. Κυριολεκτικά ο Σέρβος διέλυσε τον ανταγωνισμό, παίζοντας 22:46 κατά μέσο όρο.

Συμπαίκτες του Μιλουτίνοβ ήταν οι Κάσπερ Γουέρ, Ντάλας Μουρ, Αλέξι Σβεντ, Ιβάν Ούχοφ, Αρτέμ Κομόλοφ στα γκαρντ, οι Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Σεμέν Αντόνοφ, Αντόν Αστάπκοβιτς, Σαμσόν Ρουζέντσεφ, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Λιβιό Ζαν-Σαρλ στα φόργουορντ και οι Ντεβόντεϊ Κέικοκ - Αντρέι Ντεσιάτνικοφ στη θέση του σέντερ. Προπονητής του ήταν ο Εμίλ Ραΐκοβιτς, ένας 44χρονος τεχνικός που γεννήθηκε στα Σκόπια, έκανε καριέρα μπασκετμπολίστα και έπαιξε το 2003 στη Νήαρ Ηστ.

Η ΤΣΣΚΑ τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο με το απίστευτο 30-2 (η Ούνικς Καζάν ακολούθησε με 24-8), ωστόσο στα ημιτελικά της VTB League ηττήθηκε με 4-3 από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν που με τη σειρά της ηττήθηκε με 4-1 από την Ούνικς Καζάν στους τελικούς. Στους μικρούς τελικούς, οι Μοσχοβίτες επικράτησαν με 4-1 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

TAGS VTB LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ