NBA

Ο Άντριου Γουίγκινς απέχει από τις υποχρεώσεις των Γουόριορς και ουδείς γνωρίζει πότε κι αν θα γυρίσει στα παρκέ

Ο Άντριου Γουίγκινς πανηγυρίζει σε αγώνα Γουόριορς - Μάβερικς
Ο Άντριου Γουίγκινς πανηγυρίζει σε αγώνα Γουόριορς - Μάβερικς Ⓒ 2022 TONY GUTIERREZ/ ASSOCIATED PRESS

Τι συμβαίνει με τον Άντριου Γουίγκινς; Γιατί δεν βρίσκεται στις υποχρεώσεις των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς; Στο Σαν Φρανσίσκο γνωρίζουν την αλήθεια, ωστόσο δεν τον πιέζουν για να γυρίσει στα παρκέ. Και το μυστήριο συνεχίζεται.

Το πόσο σημαντικός ήταν ο Άντριου Γουίγκινς στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Οι Γουόριορς δεν θα τα κατάφερναν χωρίς εκείνον, φέτος όμως ο 28χρονος περιφερειακός διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής και της καριέρας του. Ο Καναδός έμεινε εκτός δράσης από τις 5 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, γύρισε και σε 15 αγώνες έγραψε 14.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 31.2 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο από το ματς με τους Γουίζαρντς κι έπειτα (29 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 39 λεπτά) βρίσκεται εκτός ομάδας χωρίς να υπάρχει επίσημη εξήγηση.

Ο Γουίγκινς απέχει για προσωπικούς λόγους, με τον Στιβ Κερ να εξηγεί πριν από τον εντός έδρας αγώνα με τους Μιλγουόκι Μπακς ότι ελπίζει πως θα τον έχει κάποια στιγμή στη συνέχεια της σεζόν μαζί του, χωρίς όμως να είναι και σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί. "Ελπίζουμε, αλλά δεν έχουμε κάτι να σας πούμε. Του δίνουμε τον χώρο που έχει ανάγκη, διότι αντιμετωπίζει κάτι που είναι πολύ σημαντικότερο από το μπάσκετ. Αν τα καταφέρει, θα είναι σπουδαίο. Αν δεν τα καταφέρει, όλα καλά. Ό,τι κι αν συμβεί, θα το διαχειριστούμε όπως πρέπει" ήταν τα λόγια του προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που δεν ήθελε να πει κάτι περισσότερο.

Σε εννέα σεζόν επαγγελματικής καριέρας έχει 19.1 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 2 λάθη ανά 34.8 λεπτά σε 635 αγώνες κανονικών περιόδων, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027, εκτός αν κάνει opt-out έναν χρόνο νωρίτερα. Φέτος θα εισπράξει 24.330.357 δολάρια.

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ