ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Ο Ανδρέας Πιστιόλης αποχωρεί από την ΤΣΣΚΑ και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Γαλατάσαραϊ

Ο Ανδρέας Πιστιόλης αποχωρεί από την ΤΣΣΚΑ και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Γαλατάσαραϊ
CSKA BASKET

Η Γαλατάσαραϊ ήρθε σε συμφωνία με τον Ανδρέα Πιστιόλη για συμβόλαιο ενάμιση έτους, με τον έμπειρο τεχνικό να αποχωρεί άμεσα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να μετακομίσει στην Τουρκία.

Μετά από επτάμισι χρόνια στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (στο πλευρό του Δημήτρη Ιτούδη), ο Ανδρέας Πιστιόλης θα κάνει το βήμα ως head coach στο υψηλότερο επίπεδο. Ο έμπειρος τεχνικός πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε από τη Γαλατάσαραϊ για συμβόλαιο ενάμιση έτους, αποχωρώντας άμεσα από την "αρκούδα" με την οποία έζησε πολλές επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια.

Η Γαλατάσαραϊ απέλυσε τον Εκρέμ Μεμνούμ μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Basketball Champions League (σ.σ.: η τουρκική ομάδα είναι τελευταία στον όμιλό της, με μία νίκη σε πέντε αγώνες) κι έκανε στροφή στον Ανδρέα Πιστιόλη.

Ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη θα υπογράψει συμβόλαιο ενάμιση έτους με τη Γαλατάσαραϊ, έχοντας πλέον στραμμένη την προσοχή σε όσα είναι να συμβούν στην τελική ευθεία της regular season στη Basketbol Super Lig.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η "τσιμ μπομ" είναι στην 7η θέση της κατάταξης με 13 νίκες και 9 ήττες, μόλις στο +1 από την ομάδ (Τόφας) που την καταδιώκει με στόχο να πάρει αυτή τη εισιτήριο για τα playoffs.

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι 43 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, ενώ το 2005 προήχθη στο επιτελείο της πρώτης ομάδας. Στο τριφύλλι έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2012, ενώ ένα χρόνο αργότερα (2013/14) βρέθηκε στον πάγκο της Μπάνβιτ ως άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι δύο άνδρες συνέχισαν την επιτυχημένη συνεργασία τους επί ρωσικού εδάφους, για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της EuroLeague δύο φορές (2016 & 2019).

TAGS ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ