ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλβέρτης εκτός Παναθηναϊκού μετά από 32 χρόνια

Ο Αλβέρτης εκτός Παναθηναϊκού μετά από 32 χρόνια

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης βρίσκεται εκτός Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ύστερα από 32 χρόνια, αφού εντάχθηκε στην οικογένεια του τριφυλλιού το 1990 ως παίκτης και μετά το τέλος της καριέρας του το 2009 υπηρέτησε την ομάδα από διάφορα πόστα μέχρι σήμερα που αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ύστερα από 32 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Με μια λιτή ανακοίνωση, ο "Φράγκι" έκανε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει στο τριφύλλι, τονίζοντας πως οι λόγοι της αποχώρησής του είναι καθαρά προσωπικοί και πως αισθάνεται μονάχα περηφάνια, τιμή και αγάπη για τον σύλλογο που υπηρέτησε ως παίκτης ως προπονητής όσο και ως παράγοντας με μεγάλη επιτυχία.

Αμούστακο ανήλικο παιδί πήγε στον Παναθηναϊκό το 1990 από την Γλυφάδα, για να ακολουθήσει μια ονειρεμένη καριέρα γεμάτη τίτλους και δόξα. Έντεκα πρωταθλήματα, οκτώ κύπελλα, πέντε ευρωπαϊκά, ένα διηπειρωτικό κατέκτησε ως αθλητής, αποτελώντας ιερό τοτέμ για το τριφύλλι, μια από τις εμβληματικότερες μορφές του συλλόγου, ο αρχηγός των αρχηγών.

Μετά το φινάλε της μπασκετικής διαδρομής του το 2009, συνέχισε να υπηρετεί τον σύλλογο ως γενικός διευθυντής. Υπήρξε επίσης για μια πενταετία (2015-2020) γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής-ακαδημίας του Παναθηναϊκού και για δέκα χρόνια τιμ μάνατζερ (2010-2020). Ακολούθως έγινε γενικός διευθυντής της ΚΑΕ μέχρι σήμερα (13/4) που αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους. Το 2014 διετέλεσε για ένα διάστημα προπονητής της ομάδας, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα.

Ο Αλβέρτης είναι ένας από τους δύο αθλητές (ο έτερος είναι ο Διαμαντίδης) που η θρυλική φανέλα του με το Νο4 στην πλάτη αποσύρθηκε οριστικά, δείγμα ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Πάνω από τρεις δεκαετίες οι λέξεις "Αλβέρτης και Παναθηναϊκός" ήταν ένα και το αυτό, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, ακόμα και τώρα οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Παρακολουθήστε την έκτακτη εκπομπή του SPORT24 για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ