NBA

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τον σκελετό του προγράμματος της σεζόν 2020/21

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μπακς με τους Χιτ την σεζόν 2020/21
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μπακς με τους Χιτ AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τον σκελετό του προγράμματος της σεζόν 2020/21 με τις σημαντικές ημερομηνίες αλλά όχι το αναλυτικό πρόγραμμα των ομάδων, το οποίο θα ανακοινωθεί σε δύο μέρη.

Με την σεζόν του ΝΒΑ να αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου, η λίγκα ανακοίνωσε τον σκελετό του προγράμματος. Τις σημαντικότερες ημερομηνίες δηλαδή, χωρίς το πρόγραμμα των ομάδων που θα ανακοινωθεί σε δύο μέρη.

Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο μέρος του αναλυτικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει 72 αγώνες για κάθε ομάδα θα ανακοινωθεί λίγο μετά την 1η Δεκεμβρίου - όταν ξεκινήσουν δηλαδή τα training camps - και το δεύτερο αρκετά αργότερα, πιο κοντά στον Μάρτιο βασικά, προκειμένου να υπάρχουν οι απαραίτητες προσαρμογές λόγω των πιθανών αναβολών αγώνων εξαιτίας του κορονοϊού.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι για να συμπληρωθούν οι 72 αγώνες των ομάδων θα συμβεί το εξής: Κάθε ομάδα θα παίξει τρεις αγώνες με τις ομάδες της περιφέρειάς της (π.χ οι Μπακς θα παίξουν τρεις αγώνες κόντρα σε κάθε ομάδα της Ανατολής και οι Λέικερς αντίστοιχα με της Δύσης) και δύο αγώνες με ομάδες της άλλης περιφέρειας. Αυτό μεταφράζεται σε 42 αγώνες κόντρα σε ομάδες της περιφέρειας και 30 αγώνες κόντρα σε ομάδες της άλλης περιφέρειας, βγάζοντας το άθροισμα των 72 αγώνων.

Ο σκελετός του προγράμματος της σεζόν 2020/21 είναι ο εξής:

11 Δεκεμβρίου - 19 Δεκεμβρίου: Preseason games (φιλικά παιχνίδια)

22 Δεκεμβρίου - 4 Μαρτίου: Πρώτο μέρος της κανονικής περιόδου

5 Μαρτίου - 10 Μαρτίου: All Star Break

11 Μαρτίου - 16 Μαΐου: Δεύτερο μέρος της κανονικής περιόδου

18 Μαΐου - 21 Μαΐου: Play in τουρνουά (για την 7η και 8η θέση)

22 Μαΐου - 22 Ιουλίου: Playoffs

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ