MUNDOBASKET 2023

Ντράγκιτς: "Θα είναι δύσκολο να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί η Ισπανία και η Ελλάδα δεν μπήκαν στην οχτάδα"

Ντράγκιτς: "Θα είναι δύσκολο να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί η Ισπανία και η Ελλάδα δεν μπήκαν στην οχτάδα"
PRINTSCREEN

Ο Αλεξάντερ Σέκουλιτς και ο Ζόραν Ντράγκιτς έκαναν τον απολογισμό της Εθνικής Σλοβενίας στο MundoBasket 2023, ενώ μίλησαν και για την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Ο Αλεξάντερ Σέκουλιτς και ο Ζόραν Ντράγκιτς έκαναν τον απολογισμό της Εθνικής Σλοβενίας στο MundoBasket 2023. Αμφότεροι παραδέχτηκαν πως η κατάκτηση της 7ης θέσης για μία τόσο μικρή χώρα πρέπει να θεωρείται επιτυχία, παρόλο που όλοι είχαν υψηλότερες προσδοκίες, λόγω της παρουσίας του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο κόουτς Σέκουλιτς ανέφερε αναλυτικά: "Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ την Ιταλία για το καταπληκτικό τουρνουά που έκανε, ιδίως στο πρώτο μέρος, κέρδισαν και τη Σερβία που είναι στον τελικό. Στάθηκαν άτυχοι στα προημιτελικά. Κατά δεύτερο, θέλω να πω ότι είναι προνόμιο που ήμουν μέλος του τελευταίου παιχνιδιού του Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος είχε μία εκπληκτική καριέρα. Είναι ένας ξεχωριστός τύπος.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα. Όλο αυτό τον καιρό είχαμε μεγάλη υποστήιξη εδώ στις Φιλιππίνες. Ευχαριστούμε τους οπαδούς που μας έκαναν να αισθανθούμε ότι παίζουμε στο σπίτι μας. Ξέρω ότι οφείλεται κυρίως στον Λούκα αυτό, αλλά το εκμεταλλευόμαστε κι εμείς.

Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να πάρουμε. Θέλαμε να κλείσουμε το Παγκόσμιο με μία νίκη. Όμως δεν θέλω ποτέ οι παίκτες μου να παίρνουν ως δεδομένη οποιαδήποτε νίκη. Παλλεψαμε σκληρά σε κάθε μας. Κάποιες φορές πετύχαμε, άλλες όχι. Νομίζω πως το εν λόγω αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο για τη Σλοβενία, παρόλο που πάντα έχουμε υψηλές προσδοκίες και ελπίδες. Ειδικά όταν έχουμε στην ομάδα έναν παίκτη όπως ο Λούκα.

Σούπερ προσφορά* για τον τελικό του Μουντομπάσκετ 2023 | 21+

Οι παίκτες που είναι δίπλα του είναι επίσης καταπληκτοί. Παίζουν με ενότητα, με σκληράδα. Παρά τα προβλήματα που είχαμε πριν και κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ιδίως προβλήματα τραυματισμών, οι παίκτες μου δεν παραπονέθηκαν ποτέ. Πάντα ψάχναμε λύσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που ήρθαν στο τουρνουά και έδειξαν κουράγιο, αποφασιστηκότητα και μπάσκετ υψηλού επιπέδου απέναντι σε καταπληκτικές ομάδες.

Δείξαμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξουμε. Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις. Αν έχουμε υγιείς παίκτες μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό. Όπως είπα όμως, δεν παίρνουμε τίποτα δεδομένο. Αν μια κατοχή μπορεί να καθορίσει τη μοίρα σου ένα τουρνουά...Δείτε την Ισπανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρωταθλήτρια κόσμου. Δεν μπόρεσε να μπει στην οχτάδα, παρόλο που έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ. Δείτε τη Γαλλία, την Αυστραλία που εμείς κερδίσαμε. Ομάδες υψηλού επιπέδου.

Εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι με τον τρόπο που παίξαμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να έχουμε υγιείς παίκτες. Κάθε παίκτης που μας λείπει είναι τεράστιο μειονέκτημα, γιατί δεν έχουμε μια βάση με 50 παίκτες υψηλού επιπέδου

Η παρουσία του Λούκα δίπλα σε αυτά τα ονόματα σε τόσο μικρή ηλικία είναι μια πραγματική τιμή για εκείνον και για εμάς ως χώρα, που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη. Έδειξε το μεγαλείο του, ως παίκτης και ως άνθρωπος. Μην ξεχνάτε ότι έπαιξε σε δύο ματς χωρίς μεγάλη σημασία, για τις θέσεις 5-8. Όμως για εκείνον σήμαιναν πολλά. Αυτό δείχνει μεγαλείο και αγάπη για το μπάσκετ και τη χώρα του. Ήθελε πάρα πολύ να κερδίσει και να καθοδηγήσει τη χώρα του. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα για εμάς, γιατί δείχνει στα νέα παιδιά που έρχονται και θα γίνουν μέλος της Εθνικής, πώς πρέπει να παίζουν, πώς να σέβονται τη φανέλα της Εθνικής. Είναι τιμή μου να είμαι προπονητής σε μία τέτοια ομάδα με τον Λούκα".

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ντάγκιτς είπε: "Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να κλείσαμε το τουνρουά με μία νίκη. Η 7η θέση είναι οκει, αλλά θέλουμε κάτι παραπάνω. Έτσι είναι η ζωή όμως, κάποιες φορές έχει τύχη, άλλες όχι. Για μία τόσο μικρή χώρα, μόλις 2 εκατομμυρίων κατοίκων νομίζω πως είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Δεν ξέραμε ότι έχουμε τόσους οπαδούς εδώ. Θα είναι δύσκολο να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί η Ισπανία και η Ελλάδα δεν μπήκαν στο Top8 και σίγουρα θα έχουμε έναν καλό αντίπαλο. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να κερδίσουμε κάποιον καλό αντίπαλο για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είναι τέλειο αν έχουμε το προολυμπιακό στη Σλοβενία, αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε

Ο Τζίτζι είναι τρομερός άνθρωπος και παίκτης. Είχε μία σπουδαία καριέρα. Έχω παίξει στην Ιταλία και ξέρω πόσο πολύ τον σέβονται εκεί. Έκλεισε την καριέρα του με τον σωστό τρόπο, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Του εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια.

Ο Ντόντσιτς είναι παιδί θαύμα. Όλοι ξέρουμε τι παίκτης είναι. Προφανώς και αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα όπως αυτά του Γκάλη και του Πέτροβιτς. Δείχνει τι παιδί είναι σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Λούκα είναι ακόμα 24 χρονών. Νομίζω ότι είναι στην ίδια ηλικία με εμένα. Αλλά εγώ είμαι γέρος.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ