ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Η όμορφη ιστορία του Ομπράντοβιτς για τον "Ντούντα" και τον Πασχάλη Τερζή

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς INTIME

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοιράστηκε μία υπέροχη ιστορία για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς από μία έξοδό τους στα μπουζούκια, η οποία περιελάμβανε τον Πασχάλη Τερζή και ένα μυστικό των δύο προπονητών.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν από τους ανθρώπους που συγκλόνισαν χθες (20/9) στην επιμνημόσυνη δέηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς με την ομιλία του. Ήταν όμως μία ιστορία με ελληνικό "χρώμα" που έφερε για λίγο χαμόγελα στον κόσμο.

Ο Ζοτς θυμήθηκε την πρώτη φορά που είχε πάει μπουζούκια με τον "Ντούντα" και ένα σκηνικό με τον Πασχάλη Τερζή, το οποίο έμελλε για χρόνια να είναι ενα αστείο που έκανε με τον σπουδαίο τεχνικό.

Συγκεκριμένα, ο Ομπράντοβιτς ανέφερε: "Ο Ίβκοβιτς με πήγε για πρώτη φορά στα μπουζούκια, ήταν φίλος με όλους τους Έλληνες τραγουδιστές. Μία φορά, ένας διάσημος τραγουδιστής στην Θεσσαλονίκη, ο Πασχάλης Τερζής, τον πλησίασε, άπλωσε το χέρι του και είπε ΙΒΚΟΒΙΤΣ" με τυπική ελληνική προφορά.

Από τότε, πάντα είχαμε τις βραδιές μας και θα γυρνούσα και θα του το έλεγα με τον ίδιο τρόπο. Ήταν ένα μυστικό μας, ένα αστείο που ξέραμε μόνο οι δυο μας".

Κλείνοντας το κομμάτι της συνύπαρξής τους στην Ελλάδα, ο Ομπράντοβιτς ανέφερε: "Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος από την Αθήνα που δεν με προσέγγισε για να μου δώσει συλλυπητήρια. Άφησε το σημάδι του, προπονώντας πέντε ελληνικές ομάδες. Τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, αποχώρησα και εγώ από τον Παναθηναϊκό και η Ελλάδα αναγνώρισε την προσφορά μας και μας έκαναν επίτημους δημότες της Αθήνας. Ξέρω πόσο αγαπούσε την Αθήνα. Αυτή η πόλη είναι σημαντική και για εμένα, επειδή το 1999 βάφτισε τον γιο μου εκεί, ενώ η σύζυγός του, Νένα, βάφτισε την κόρη μου στο Βελιγράδι".

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ