ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Ντόντσιτς: "Απογοήτευσα όλη τη Σλοβενία στο EuroBasket 2022"

Ντόντσιτς: "Απογοήτευσα όλη τη Σλοβενία στο EuroBasket 2022"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Την αυτοκριτική του για την πορεία της Σλοβενίας στο EuroBasket 2022 έκανε ο Λούκα Ντόντσιτς, που ετοιμάζεται να ηγηθεί της προσπάθειας της εθνικής ομάδας της πατρίδας του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο ηγέτης της Εθνικής Σλοβενίας. Όχι μόνο γιατί ανακηρύχθηκε αρχηγός της ομάδας μετά την απόσυρση των Έντο Μούριτς και Γκόραν Ντράγκιτς. Είναι ηγέτης και εκ φύσεως. Και ένας ηγέτης ξέρει πάντα να βγαίνει μπροστά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Αυτό ακριβώς έκανε ο 24χρονος γκαρντ των Μάβερικς, μιλώντας στην ισπανική AS, όπου και αναγνώρισε πως ο αποκλεισμός της Σλοβενίας από την Πολωνία στο EuroBasket 2022 ήταν απογοητευτικός για ολόκληρη τη χώρα, που είχε υψηλές προσδοκίες, πρώτα από τον ίδιο και έπειτα από την υπόλοιπη ομάδα.

"Απογοήτευσα την ομάδα μου. Απογοήτευσα μία ολόκληρη χώρα. Είναι δικό μου λάθος. Θα επανέλθω. Θα φοράω πάντα τη φανέλα της Εθνικής, αν δεν είμαι τραυματίας.

Ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι για μένα, αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι στο γήπεδο. Είχα να αγωνιστώ από τις 10 Απριλίου. Ανυπομονώ. Ο στόχος είναι ο ίδιος όπως πάντα. Όταν πηγαίνω σε ένα τουρνουά σκέφτομαι μόνο να αναδειχθώ πρωταθλητής. Μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά, αλλά αυτός θα είναι πάντα ο στόχος.

Πλέον αισθάνομαι πολύ καλύτερο και είναι εμφανές. Ο προσωπικός του γυμναστής, ο Άνζε Μάτσεκ, με πίεσε πολύ. Τα εύσημα πάνε σε εκείνον.

Είναι τιμή και στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας το να είμαι αρχηγός της Εθνικής. Το συζητήσαμε με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Έχω υπάρξει ηγέτης στα αποδυτήρια. Δεν προετοιμάζομαι με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, δεν είναι κάτι που το μαθαίνεις. Είτε το έχεις, είτε όχι.

Δεν βλέπω το Παγκόσμιο ως προετοιμασία για τη σεζόν με τους Μάβερικς. Απολαμβάνω την ομάδα και περνάω καλά με τα παιδιά. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και είναι πολύ ευχάριστο. Είναι απόλαυση να παίζεις για τη Σλοβενία. Το τι συμβαίνει με την Εθνική δεν έχει καμία σχέση με τους Μάβερικς. Το ένα δεν επηρεάζει το άλλο. Δεν σκέφτομαι το Ντάλας αυτή τη στιγμή, αν και νομίζω πως γίνονται καλά βήματα. Μπορεί να υπάρξουν κι άλλες προσθήκες ή και όχι".

TAGS ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ