NBA

Ντίβατς: "Στη σημερινή εποχή, ο Μάικλ Τζόρνταν θα είχε 80 πόντους μέσο όρο"

Ο Βλάντε Ντίβατς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Ο Βλάντε Ντίβατς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου Ⓒ 2019 RICH PEDRONCELLI / ASSOCIATED PRESS

Ο Βλάντε Ντίβατς ρωτήθηκε για το ποιον θεωρεί ως τον GOAT στην ιστορία του μπάσκετ, εξηγώντας πως αν ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιζε στη σύγχρονη εποχή, θα "έγραφε" 80 πόντους ανά αγώνα.

Από το Μαυροβούνιο, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του, ο Βλάντε Ντίβατς παραχώρησε συνέντευξη στη "BUKA". Ο άλλοτε θρύλος της Γιουγκοσλαβίας μίλησε για την πορεία της καριέρας του, αλλά και για τις συγκρίσεις που αρέσουν στον κόσμο κι έχουν να κάνουν με τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών.

"Θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ: αν ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιζε στη σημερινή εποχή, θα είχε 80 πόντους μέσο όρο. Οπότε κάνε τις συγκρίσεις για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Άλλαξαν οι κανονισμοί, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη σωματική επαφή, σκληρό παιχνίδι, οι άμυνες δεν είναι συγκεντρωμένες. Ο κόσμος θέλει περισσότερο το παιχνίδι, αλλά έτσι μου φαίνεται πως έχει χαθεί ο ανταγωνισμός, οπότε δεν είναι απλό να συγκρίνεις μια εποχή με μία άλλη, γιατί τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε ποιον θεωρεί τον κορυφαίο στην ιστορία της Ευρώπης.

Είναι ο Ντράζεν Πέτροβιτς; Η πιο παλιοί λένε για τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς;

"Δεν έπαιξα με τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς. Ήταν ο προπονητής μου, ένας σπουδαίος προπονητής, κάποιος που έκανε τρομερή καριέρα. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Άρβιντας Σαμπόνις είναι σίγουρα στην κορυφή, αλλά θα έβαζα επίσης τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο οποίος δεν έχει πάρει μεγάλο μερίδιο της προσοχής σε τέτοιες συζητήσεις. Αν κοιτάξεις όμως τι έκανε, την εποχή που έπαιζε, ήταν all star, νικητής σε διαγωνισμούς τριπόντων κι είχε ποιότητα, για να είναι ακριβώς πίσω από τον Ντράζεν και τον Άρβιντας".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ