NBA

Ντιτρόιτ Πίστονς και Μπλέικ Γκρίφιν ψάχνουν τρόπο για το "διαζύγιο"

Ο Μπλέικ Γκρίφιν με τη φανέλα των Ντιτρόιτ Πίστονς
Ο Μπλέικ Γκρίφιν με τη φανέλα των Ντιτρόιτ Πίστονς Ⓒ 2021 CARLOS OSORIO / ASSOCIATED PRESS

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς και ο Μπλέικ Γκρίφιν έχουν πάρει την απόφαση να "χωρίσουν" με τις δύο πλευρές να εξετάζουν τρόπους για να απεμπλακούν από την υπάρχουσα συμφωνία.

Η θητεία του Μπλέικ Γκρίφιν στους Ντιτρόιτ Πίστονς δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν οι δύο πλευρές. Ο 32χρονος φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς την τελευταία τριετία, είδε τα νούμερά του να πέφτουν και παράλληλα η ομάδα της Motor City απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί διεκδικήτρια της εισόδου στα NBA Playoffs.

Κάπως έτσι, κι ενώ το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε το 2017 (αντί 171 εκατ. δολαρίων) συνεχίζει να τρέχει, οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να χωρίσουν. Είτε με τη μορφή ανταλλαγής είτε με κάποιο άλλο τρόπο.

Για αρχή, πάρθηκε η απόφαση να μην χρησιμοποιείται ο παίκτης στους αγώνες των Ντιτρόιτ Πίστονς, ενόσω τόσο η ομάδα όσο και ο εκπρόσωπός του παλεύουν για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Εύκολο πάντως δεν πρόκειται να είναι δεδομένου ότι ο Μπλέικ Γκρίφιν θα λάβει -βάσει συμβολαίου- το ποσό των 39 εκατ. δολαρίων την επόμενη σεζόν (όπου κι αν βρίσκεται), την ώρα που φέτος έχει μόλις 12.3 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ ανά 31.3 λεπτά συμμετοχής.

Η... μπογιά του δεν περνάει στον ίδιο βαθμό που το έκανε πριν από τρία χρόνια, ουδεμία ομάδα δείχνει διατεθειμένη να φορτωθεί το τεράστιο συμβόλαιό του και κάπως έτσι, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

ⓒ 2021 Carlos Osorio / Associated Press

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ