ΕΟΚ

Ντικούδης: "Το πιο σημαντικό που θέλει βελτίωση είναι η διαφάνεια"

Ντικούδης: "Το πιο σημαντικό που θέλει βελτίωση είναι η διαφάνεια"

Την επομένη των εκλογών της ΕΟΚ, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Δήμος Ντικούδης μίλησαν στο "The Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο για τη νέα εποχή στην Ομοσπονδία και το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Δήμος Ντικούδης μίλησαν ζωντανά στο "The Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, μία δηλαδή μέρα μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στην ΕΟΚ, που σηματοδότησε την αλλαγή εποχής στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας στάθηκε στην ανάγκη για συνεργασία, ενώ το -πρώτο σε ψήφους- μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στο κομμάτι της διαφάνειας και της επιστροφής των παιδιών στα γήπεδα.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε αρχικά μετά από ερώτηση για το αν όλα τα "παιδιά" στο Δ.Σ. ήταν κανονικά στην τάξη, αφού μαζί με τα σχολεία άνοιξε και η Ομοσπονδία: "Ακόμα η συνάντηση δεν έχει υπάρξει, υπήρξε μία συνάντηση με τους εργαζόμενους, που είναι η καρδιά για να προχωρήσουμε. Αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τους συμβούλους για να προχωρήσυμε και να λύσουμε προβλήματα που είναι φλέγοντα και δεν μπορούν να περιμένουν όχι μία ημέρα, αλλά ούτε μία ώρα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πίστωση χρόνου. Υπάρχει μία καθαρή εντολή από τα σωματεία. Αυτό που ζήτησα μου το έδωσαν και είναι ξεκαθαρο τι πρέπει να κάνω και θα το κάνω. Ο τρόπος που λειτουργώ και θα λειτουργήσω, δεν είναι εγωιστικό, είναι ομαδικό. Τους χρειαζόμαστε όλους. Και εννοώ όλους Το μπάσκετ θα είναι ενωμένο και θα βγει ενωμένο την επόμενη ημέρα. Θα το ξαναανέωσουμε και όλοι μαζί θα το ξαναστήσουμε για να προχωρήσει μπροστά. Δεν θέλει τον Λιόλιο, τους θέλει όλους μας".

Για το αν έχει απαλλαγεί από το άγχος τώρα που εκλέχθηκε ή έχει περισσότερο άγχος: "Από χθες το βράδυ ανέλαβα με ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνω. Δεν είναι θέση εξουσίας, αλλά ευθύνης. Θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητα που έχουμε. Τα σωματεία έστειλαν ένα εκκωφαντικό μήνυμα και αυτό για εμένα είναι αίσθημα ευθύνης, όχι εξουσίας. Τα σωματεία να είναι σίγουρα ότι αυτό που μου ζήτησαν και έχω δεσμευτεί να κάνω, να είναι σίγουρα ότι θα το κάνω στο 100%".

Για το πόσο γρήγορα πιστεύει ότι η Ομοσπονδία μπορεί να φορέσει ένα διαφορετικό κοστούμι έπειτα από όσα έχουν προηγηθεί: "Νομίζω πως για να πάμε στην επόμενη μέρα θα κρατήσουμε τα καλά, θα θυμηθούμε και θα σεβαστούμε το παρελθόν και θα υπάρξει αποφασιστικότητα και τόλμη ώστε οι τομές να είναι κάθετες".

Ντικούδης: "Το πιο σημαντικό που θέλει βελτίωση είναι η διαφάνεια"

Για το πώς αισθάνεται που είναι σε ένα Δ.Σ με πολλούς ψηλούς: "Αυτό που έχει σημασία ήταν πως ήταν μία συλλογική προσπάθεια και μπήκε όλος ο συνδυασμός. Εύχουμε να συνεργαστούμε όλοι αρμονικά για το καλό του ελληνικού μπάσκε, για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Η συνεργασία είναι απαραίτητη. Αυτό χρειάζεται. Να βάλουμε ένα πλάνο και να το εκτελέσουμε σωστά. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι όσο περισσότερο μπορεί ο καθένας, γιατί όλοι ασχοληθήκαμε με αυτό για να βοηθήσουμε το ελληνικό μπάσκετ να έχει καλύτερες μέρες και να είναι όπως παλιά".

Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν: "Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Σίγουρα το πιο απλό είναι ότι πρέπει να τραβήξουμε πάλι τα παιδιά στο μπάσκετ. Να ενισχύσουμε τις ακαδημίες και τα σωματεία, γιατί είναι η βάση της πυραμίδας του ελληνικού μπάσκετ. Το πιο σημαντικό που θέλει βελτίωση είναι η διαφάνεια".

Για το πόσο τον ενδιαφέρει να είναι ξανά η Εθνική ισορροπημένη και να αφήσει πίσω τα προβλήματα και να είναι δυνατή: "Η Εθνική ομάδα είναι το καμάρι του ελληνικού μπάσκετ και θα πρέπει να της συμπεριφερθούμε αναλόγως. Θα πρέπει οι συνθήκες να είναι οι καλύτερες δυνατές και να δώσουμε την ευκαιρία στον Έλληνα αθλητή να ανταμειφθεί. Σίγουρα θέλουμε μία δυνατή εθνική ομάδα, αλλά όλα ξεκινούν από την βάση, από τις μικρές Εθνικές".

TAGS ΕΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ