ΑΕΚ

Ο Μέικον συμπληρώνει το παζλ της ΑΕΚ

Ο Ντάριλ Μέικον με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Ντάριλ Μέικον με την φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Η φάση που έδειξε γιατί η ΑΕΚ πήρε τον Μέικον, το στοίχημα της συνύπαρξης με τον Λάνγκφορντ και τα στοιχεία που έδειξε ο Αμερικανός και είχε ανάγκη η "Ένωση". Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Μέικον ίσως ήταν μόνο η αρχή.

Υπάρχουν στιγμές που μία φάση μπορεί να περιγράψει την προσωπικότητα ενός παίκτη. Στην περίπτωση του Ντάριλ Μέικον, χρειάστηκε μία τέτοια φάση στην πρώτη περίοδο του αγώνα με το Περιστέρι (νίκη με 91-59) για να γίνει σαφές αυτό.

Ο νέος γκαρντ της ΑΕΚ κατέβασε την μπάλα σε επίθεση της ΑΕΚ και επιχείρησε τρίποντο μετά από ντρίμπλα. Αστόχησε. Η ΑΕΚ διατήρησε την κατοχή, ο Αμερικανός έκανε διείσδυση και πάσαρε στον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος του επέστρεψε ξανά την μπάλα, με τον Αμερικανό να επιχειρεί νέο τρίποντο. Πάλι σίδερο. Νέα κατοχή για την ΑΕΚ, ο Μέικον δημιουργεί ανιροσσοπία και πασάρει στον Λίνο Χρυσικόπουλο για το τρίποντο. Νέο άστοχο σουτ, νέο επιθετικό ριμπάουντ (από τον Γιάνκοβιτς). Η μπάλα πήγε ξανά στα χέρια του Μέικον, ο οποίος έπαιξε Πικ εν Ρολ με τον Μάρκους Σλότερ και του πάσαρε την μπάλα, με τον σέντερ της “Ενωσης” να του την επιστρέφει και τον Μέικον να σουτάρει χωρίς δισταγμό νέο τρίποντο, ευστοχώντας αυτή τη φορά.

Μία επίθεση που κράτησε σχεδόν 45 δευτερόλεπτα είπε λίγο-πολύ όλα όσα πρέπει να ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ για τον Μέικον. Κι αυτό γιατί σε αυτό το διάστημα ο Αμερικανός δημιούργησε μία φορά το δικό του σουτ, τρεις φορές των συμπαικτών του (κατά σειρά, Γιάνκοβιτς, Χρυσικόπουλος, Σλότερ) και επιχείρησε δύο τρίποντα σε Spot Up καταστάσεις, ευστοχώντας την τρίτη προσπάθειά του. Πάνω από όλα όμως έδειξε κάτι πολύ βασικό: Ό,τι και να γίνει, αυτός δεν θα διστάσει να σουτάρει.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Η ΑΕΚ

Μετρώντας λίγες προπονήσεις με τους συμπαίκτες του, ο Μέικον ξεκίνησε βασικός στο πρώτο του παιχνίδι. Όντας νέος παίκτης, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, θα μπορούσε να είναι διστακτικός. Η συγκεκριμένη φάση ωστόσο που εκτυλίχθηκε στην πρώτη περίοδο έδειξε ότι το τελευταίο που του λείπει είναι η αυτοπεποίθηση.

Άλλοι παίκτες πιθανόν να αποθαρρύνονταν έπειτα από δύο σερί άστοχα τρίποντα, ειδικά σε μία νέα ομάδα. Ο Μέικον όμως όχι μόνο δεν δίστασε, παρά επιχείρησε και τρίτο σουτ, ευστοχώντας, δείχνοντας γιατί τον πήρε η ΑΕΚ: Επειδή είναι ένας παίκτης που έχει την νοοτροπία του σκόρερ, του παίκτη που ξεχνάει αμέσως το προηγούμενο άστοχο σουτ και κοιτάζει άμεσα στο επόμενο.

Πολλοί μπορούν να πουν ότι αυτή η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση ίσως να γυρίσει μπούμερανγκ. Σε αυτή την άποψη ωστόσο υπάρχουν δύο λεπτομέρειες που αλλάζουν τα δεδομένα: 1. Και τα τρία σουτ που επιχείρησε ο Μέικον ήταν “καλά” σουτ. Δεν πίεσε δηλαδή καταστάσεις. 2. Η ΑΕΚ είχε ανάγκη από έναν παίκτη πέραν του Κιθ Λάνγκφορντ με την ικανότητα του Μέικον να σκοράρει και να δημιουργήσει, ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Γκίκα.

Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

Στο πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα της ΑΕΚ ο Μέικον είχε 18 πόντους με 7/14 σουτ (2/6 τρίποντα), 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 28 λεπτά συμμετοχής. Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική αρχή θα έλεγε κάποιος, με τον Αμερικανό να είναι εμφανές ότι έχει αγωνιστικό ρυθμό, αφού μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Γαλατάσαραϊ. Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, με αρχή τον αγώνα της Τετάρτης (10/2) με το Λαύριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών.

Το ντεμπούτο του Αμερικανού ήταν μεν εξαιρετικό, αλλά ήρθε κόντρα σε ένα Περιστέρι που περνάει κρίση και με τον Λάνγκφορντ να προστατεύεται λόγω τραυματισμού ενόψει του Κυπέλλου. Η πραγματική πρόκληση για τον νεοφερμένο Αμερικανό θα ξεκινήσει όταν χρειαστέι να συνυπάρξει με τον Λάνγκφορντ και να μοιραστεί την μπάλα μαζί του. Αν οι δυο τους βρουν χημεία άμεσα, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν στην ΑΕΚ.

Με την έλευση του Μέικον η “Ένωση” πρακτικά κάλυψε το λάθος που έγινε το καλοκαίρι όταν μετά την αποχώρηση του Κέντρκ Ρέι δεν ήρθε ένας παίκτης με παρόμοια στοιχεία για να τον αντικαταστήσει. Τώρα ελπίζει ότι ο Μέικον θα μπορέσει να συνεχίσει όπως ξεκίνησε. Η προσαρμογή του στην φιλοσοφία και την κουλτούρα της “Ενωσης” θα κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ