Ντάνστον: “Εστιάζουμε στην άμυνα”

Ο Ολυμπιακος ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Γαλατάσαραϊ (13/11, 21:45) και ο Μπράιαντ Ντάνστον εστίασε στην άμυνα, ώστε να έρθει η νίκη για τους "ερυθρόλευκους". Τι δήλωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης για το παιχνίδι.
Για το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του στην φετινή Euroleague ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι'” αντιμετωπίζουν την Γαλατάσαραϊ και στόχος τους είναι η νίκη που θα τους διατηρήσει αήττητους στο φινάλε του πρώτου γύρου της πρώτης φασης.
Στην Media Day παραμονές της αναμέτρησης ο Μπράιαντ Ντάνστον αναφέρθηκε στην άμυνα που πρέπει να παίξουν αυτός και οι συμπαίκτες του, ενώ πρόσθεσε πως μέσω της άμυνας το παιχνίδι γίνεται πιο εύκολο στην επίθεση.
Αρχικά, ο Αμερικανός σέντερ είπε: “Η αλήθεια είναι πως ακόμα μαθαίνουμε τη φιλοσοφία του νέου μας προπονητή και προσπαθούμε να παίξουμε με τον τρόπο που θέλει. Πάμε όμως αρκετά καλά, εστιάζουμε πολύ στην άμυνα όπου έχουμε βελτιωθεί. Μου αρέσει πολύ που παίζουμε με αυτή την ένταση στην άμυνα. Είναι πολύ σημαντικό και για την επιθετική λειτουργία της ομάδας να παίζουμε αποτελεσματικά στην άμυνα. Κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο για εμάς”.
Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: “Από τη πρώτη στιγμή που μπαίνει στα αποδυτήρια, μας επισημαίνει πως όλα ξεκινούν από την άμυνα, οπότε και εμείς τα δίνουμε όλα για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του”.
Για το ματς με τη Γαλατάσαραϊ: “Σίγουρα θέλουμε τη νίκη, θα είναι πολύ καλό να διατηρήσουμε το απόλυτο στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό να παίξουμε το μπάσκετ που θέλει ο προπονητής και αν αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του”.
Κατσίβελης: “Ξεκινάμε από την άμυνα”
Αρχικά, ο γκαρντ του Ολυμπιακού είπε: “Όπως σε όλα τα παιχνίδια μας, έτσι και τώρα θα ξεκινήσουμε από την άμυνα. Η Γαλατάσαραϊ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα με έμπειρους παίκτες, που είναι αρκετά ταλαντούχοι. Εμείς έχουμε ένα πλάνο, θέλουμε να το εφαρμόσουμε 40 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι και ξεκινώντας πάλι από την άμυνα, να πάρουμε το παιχνίδι”.
Σχετικά με το πλάνο που έχει η Γαλατάσαραϊ: “Η Γαλατάσαραϊ έχει κάποιους παίκτες-κλειδιά και πρέπει να σταματήσουμε το ρυθμό τους. Τους αρέσει να τρέχουν στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα και δευτερεύοντα και πρέπει να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι για να τους σταματήσουμε”.
Όσο για την αργή φροντ λάιν των αντιπάλων επεσήμανε: “Είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, αλλά είναι πολύ δυνατοί επιθετικά στο πικ εν ρολ και πρέπει να τους σταματήσουμε”.
Για τον Αρόγιο: “Είναι ένας παίκτης που του αρέσει να περνάει η μπάλα πολύ ώρα από τα χέρια του και μέσα από το πλάνο της ομάδας πρέπει να τον σταματήσουμε”
Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: “Προσπαθεί να περάσει την νοοτροπία του, κάτι το οποίο φαίνεται μέσα στο παρκέ και μέσω σκληρής δουλειάς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.
Για τις ομοιότητες και τις διαφορές: “Όλοι οι προπονητές έχουν διαφορές στον τρόπο δουλειάς τους. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε δυνατοί, ξεκινώντας από την άμυνα”.