ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Νομική σύμβουλος ΚΑΕ Παναθηναϊκός: "Δεν ζητά επανάληψη αγωνιστικής ο Ολυμπιακός"

ΕΣΑΚΕ / ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΣΑΚΕ / ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ . (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σωστή θεωρεί την επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν έχει το δικαίωμα να φωνάζει η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Τη δική της διάσταση σε όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως στην προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ, έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) στο περιθώριο της συνεδρίασης στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η Μαργαρίτα Θάνου επανέλαβε πολλές φορές πως η διοργανώτρια αρχή πήρε τη σωστή απόφαση επικυρώνοντας τη βαθμολογία , καθώς η προσφυγή των Πειραιωτών στο ΑΣΕΑΔ δεν έχει ανασταλτική δύναμη από τη στιγμή δεν εκκρεμεί απόφαση για αποτέλεσμα αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε η Μαργαρίτα Θάνου στους δημοσιογράφους:

" Η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, δεν έχει ανασταλτική δύναμη. Το ότι προσφέυγει κάποιος στο ΑΣΕΑΔ, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν μπορεί να έχει ανασταλτική δύναμη γιατί θα μπορούσε να είναι άρρωστος ο Καλάθης και να κάνουμε κι εμείς προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ. Δεν έχει αθλητικούς νόμους. 2725 του 99, άρθρο 126. Δεν έχει ανασταλτική δύναμη. Ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε άλλο τρόπο παρά μόνο να επικυρώσει τη βαθμολογία.

Έπρεπε να γίνει η επικύρωση αφού δεν προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ ως Παναθηναϊκός για το -6. Τελείωσε, δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Σου λέει ότι δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία μόνο όταν εκκρεμεί προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για αποτέλεσμα αγώνα. Εδώ εκκρεμεί προσφυγή, λένε να ακυρωθεί η ΚΕΔ. Δεν ζητούν επανάληψη αγωνιστικής, θα βγει αναγνωριστική απόφαση για παράνομη κλήρωση της ΚΕΔ. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο το ΑΣΕΑΔ αφού δεν του το ζήτησαν, αυτό λένε και ο Προμηθέας και ο ΕΣΑΚΕ".

Όλα αυτά, βέβαια, έρχονται σε αντίθεση με όσα έλεγε λίγη ώρα πριν ο διακεκριμένος νομικός Άρης Λυχναράς, που εξηγούσε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τραβήξει το σκοινί στα άκρα αν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ .

TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ