ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ

Νίκος Γκάλης: Η ημέρα που έσπασε το φράγμα των 10.000 πόντων και το killer instict

Νίκος Γκάλης: Η ημέρα που έσπασε το φράγμα των 10.000 πόντων και το killer instict

Στις 15 Δεκεμβρίου του 1990 ο Νίκος Γκάλης έσπασε το φράγμα των 10.000 πόντων στην τεράστια καριέρα του και εξηγεί πόσο έμφυτο ήταν για εκείνον το σκοράρισμα.

Σαν σήμερα (15/12) πριν από 33 χρόνια ο Νίκος Γκάλης έσπασε το φράγμα των 10.000 πόντων κι όπως καλά ξέρουμε, δεν σταμάτησε εκεί.

Στον εκτός έδρας αγώνα με το Γ.Σ. Περιστερίου ο Gangster πέτυχε 46 πόντους (82% 2π,100% β) και μοιράζοντας 12 ασίστ γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο του Περιστερίου. Απέναντι στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων που είχε ως ηγέτη τον Άγγελο Κορωνιό, τον "Γκάλη της Δυτικής Όχθης" ο Άρης νίκησε με 112-137, ένα σκορ βγαλμένο από το ΝΒΑ!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο PoV tik tok video που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του Νίκου Γκάλη, έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον ίδιο να αναφέρεται στο ξεκίνημα του ως σκόρερ από το high school και το κολλέγιο ακόμα και το πως διαμορφώθηκε το killer instict που άφησε το αποτύπωμά του στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ.

"Θυμάμαι ότι είχαμε καλή ομάδα. Φτάσαμε μέχρι τον τελικό της πολιτείας μας όπου και χάσαμε. Στον τελικό σκόραρα 43 πόντους και εκεί υπήρχαν πολλοί σκάουτ από κολέγια. Τότε άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήμουν καλός παίκτης και μπορούσα να κάνω το επόμενο βήμα.

Όταν έπαιζα στο high school νικήσαμε 3-4 παιχνίδια στο τέλος με δικό μου καλάθι και έφευγα από το παρκέ λες και παίζαμε φιλικό. Οι συμπαίκτες μου έλεγαν πώς μπορώ να το κάνω αυτό. Ένιωθα ότι ήταν κάτι φυσικό για μένα" ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια είπε: "Όταν αρχίζεις έναν αγώνα με 30-40 πόντους είναι σημαντικό για μια ομάδα. Το σκοράρισμα ήταν ενστικτώδες για μένα, ήταν κάτι εύκολο, δεν μπορώ να το εξηγήσω σε κάποιον που δεν ξέρει. Ένιωθα ότι κανένας δεν μπορούσε να με μαρκάρει. Νομίζω ότι έκανα ό,τι χρειαζόταν για την ομάδα μου ώστε να φτάσει στη νίκη".

Θυμηθείτε τη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Γκάλης στο SPORT24 και στον Παντελή Βλαχόπουλο

TAGS ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ