ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νικολοπούλου: "Τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα, κάθε φορά μιλάει η ψυχή και το πάθος μας"

Η Αγγελική Νικολοπούλου με την φανέλα της Εθνικής γυναικών
Η Αγγελική Νικολοπούλου με την φανέλα της Εθνικής γυναικών EUROKINISSI

Όλα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας γυναικών στο Eurobasket εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (17/6, 16:00) με την Αγγελική Νικολοπούλου να στέκεται στην ψυχή της ομάδας και την άμυνα που θα πρέπει να παίξει.

Πανέτοιμη για την πρεμιέρα της στο EuroBasket γυναικών είναι η Εθνική ομάδα που αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο ((17/6, 16:00, ΕΡΤ Sports), με το κλειδί της αναμέτρησης να είναι η άμυνα αλλά και η ψυχή, όπως αναφέρει η Αγγελική Νικολοπούλου, μία εκ των έμπειρων αθλητριών της Εθνικής.

"Δεν βαριόμαστε να το λέμε… Κάθε φορά μιλάει η ψυχή μας, μιλάει το πάθος μας. Η γνώμη μου είναι ότι τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα. Από την άμυνα ξεκινάνε και καταλήγουν όλα. Και σε αυτή την Εθνική που πλέον απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα θεωρώ ότι το όπλο μας είναι μόνο η άμυνα. Από εκεί και πέρα κοιτάμε τι θα κάνουμε στην επίθεση έχοντας πάρει τις κατάλληλες οδηγίες".

Η Νικολοπούλου στάθηκε και στην δυσκολία της πρεμιέρας απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο όπως είναι το Μαυροβούνιο: "Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε λόγω των τραυματισμών. Λίγες ημέρες πριν μαζευτούμε με την Εθνική χάσαμε την Σπυριδοπούλου, ενώ στο φιλικό με το Βέλγιο τραυματίστηκε σοβαρά και η Χριστινάκη. Υπήρχε και το δικό μου πρόβλημα τραυματισμού εξαιτίας του οποίου έλειψα από προπονήσεις και κάποια φιλικά. Σπυριδοπούλου και Χριστινάκη είναι υπερπολύτιμες παίκτριες και θα μας λείψουν. Παρόλα αυτά θέλω να πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα θα είμαστε εκεί και θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερες για να παλέψουμε για την πρόκριση.

Το Μαυροβούνιο διαθέτει δύο πολύ καλές ψηλές που αποτελούν και τα βασικά του όπλα. Βέβαια η μια από τις δυο έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω τραυματισμού. Αυτό, όμως, δεν λέει τίποτα για εμάς. Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε και τις δυο και να σταματήσουμε τα ατού του αντιπάλου. Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα που θέλουμε να την ‘’τρέξουμε’’ και να την πάμε στο γρήγορο παιχνίδι. Όχι όμως σε άναρχο μπάσκετ, αλλά με τους κανόνες μας".

Τέλος, η Αγγελική Νικολοπούλου, που είναι από τις πιο έμπειρες αθλήτριες της Εθνικής, μίλησε και για το μείγμα νέων και πιο παλιών αθλητριών: "Μια μετάβαση δεν είναι ποτέ εύκολη ειδικά όταν πρέπει να δώσεις στα νέα παιδιά να καταλάβουν τι εστί Εθνική Ομάδα. Ολοι έχουμε έρθει στη Βαλένθια για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να στηρίξουμε αυτό που πρεσβεύουμε. Είναι άλλωστε μεγάλη τιμή να παίζεις για τη χώρα σου. Το βάρος το σηκώνουμε όλες μαζί, είμαστε ομάδα. Είναι ωραίο να έχεις στο γήπεδο 12 άτομα και να ξέρεις ότι είναι ετοιμοπόλεμα ανά πάσα στιγμή".

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής στο EuroBasket:

Μαυροβούνιο - Ελλάδα (17/6)

Ελλάδα - Σερβία (18/6)

Ιταλία - Ελλάδα (20/6)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ