ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ

Νίκολα Γιόκιτς: Οικογενειακή υπόθεση η KK Joker, που εδρεύει στο Σόμπορ της Σερβίας

Νίκολα Γιόκιτς: Οικογενειακή υπόθεση η KK Joker, που εδρεύει στο Σόμπορ της Σερβίας
PRINTSCREEN

Η οικογένεια του Νίκολα Γιόκιτς θέλει να δει το Σόμπορ να παράγει κι άλλους μπασκετμπολίστες πρώτης κλάσης, για αυτό ίδρυσε την KK Joker, μια ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας, αλλά έχει μεγάλες βλέψεις για το μέλλον.

Το Σόμπορ είναι μικρή πόλη της Σερβίας με 47.623 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Μια πόλη άγνωστη στο ευρύ κοινό, που μπήκε στον (μπασκετικό) χάρτη χάρη στον τον back-to-back MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς.

Εκεί, λοιπόν, η οικογένεια του σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς αποφάσισε να φτιάξει μια ομάδα ή πιο σωστά να αποκτήσει και να μετονομάσει μια ήδη υπάρχουσα ομάδα, με στόχο την παραγωγή νέων ταλέντων που θα φτάσουν μια μέρα να αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο λόγος για την KK Kos, η οποία ιδρύθηκε το 2002 και πλέον ονομάζεται KK Joker, όπως είναι δηλαδή το παρατσούκλι του Γιόκιτς, μια τεράστια τοιχογραφία του οποίου κοσμεί τη μία πλευρά του Mostonga Hall, στο οποίο αγωνίζεται. Ακόμα, το σήμα της KK Joker αποτελείται από το νούμερο 15, αυτό που φοράει δηλαδή ο Γιόκιτς, και μια κορώνα.

Η KK Joker, της οποίας πρόεδρος είναι ο Μπράνισλαβ Γιόκιτς, πατέρας του Νίκολα και μέλη του ΔΣ τα αδέρφια του, Μπράνισλαβ και Νεμάνια, αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας, την KLS, δείχνει όμως ότι έχει μεγάλες βλέψεις για το μέλλον. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τις υποδομές του γηπέδου, το οποίο μπορεί να είναι μικρό (1.100 θέσεις), όμως έχει φτιαχτεί στα πρότυπα του NBA.

TAGS ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ NBA ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ