NCAA

NCAA: Το Ντιουκ προκρίθηκε στο Final Four και ο Σιζέφκσι έγραψε ιστορία

Duke head coach Mike Krzyzewski celebrates while cutting down the net after Duke defeated Arkansas in a college basketball game in the Elite 8 round of the NCAA mens tournament in San Francisco, Saturday, March 26, 2022. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Duke head coach Mike Krzyzewski celebrates while cutting down the net after Duke defeated Arkansas in a college basketball game in the Elite 8 round of the NCAA mens tournament in San Francisco, Saturday, March 26, 2022. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) 2022 AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Την πρόκρισή του στο Final Four του NCAA πανηγύρισε το Ντιουκ που κέρδισε με 78-69 το Άρκανσας. Ο θρυλικός προπονητής των νικητών, Μάικ Σιζέφσκι έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο μοναδικός προπονητής σε άντρες και γυναίκες που φτάνει σε Final Four σε πέντε διαφορετικές δεκαετίες.

Σε μία βραδιά-όνειρο για το κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, το Ντιουκ του Μάικ Σιζέφκι κέρδισε με 78-69 το Άρκανσας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα της δυτικής περιφέρειας και προκρίθηκε στο Final Four του NCAA. Οι παίκτες του θρυλικού Coach K τα έδωσαν όλα στο παρκέ και εν τέλει πανηγύρισαν έξαλλα την μεγάλη τους αυτή νίκη-πρόκριση.

Ο Μάικ Σιζέφσκι έγραψε ιστορία ως προπονητής κολλεγιακής ομάδας καθώς έφτασε τις 13 συμμετοχές σε Final Four, ενώ παράλληλα έγινε ο μοναδικός προπονητής σε κολλεγιακό επίπεδο (σε άντρες και γυναίκες) που πηγαίνει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες σε διαφορετικές δεκαετίες.

Συγκεκριμένα ο Σιζέφσκι μετρά παρουσίες σε Final Four του NCAA τη δεκαετία του '80 (3 συμμετοχές), του '90 (5 συμμετοχές), του '00 (2 συμμετοχές), του '10 (2 συμμετοχές) και του '20 (1 συμμετοχή).

Μετά την αναμέτρηση με το Άρκανσας οι παίκτες ζήτησαν από τον Σιζέφσκι να κόψει εκείνος το διχτάκι από τη μπασκέτα (όπως είθισται), με τον Σιζέφσκι να γνωρίζει την αποθέωση από παίκτες και θεατές.



TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ