NCAA

NCAA: Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Πουλακίδας οδήγησε το Γέιλ σε έκπληξη μεγατόνων κόντρα στο Όμπερν στην March Madness

Ο Τζον Πουλακίδας
Ο Τζον Πουλακίδας Ⓒ 2023 YOUNG KWAK/ ASSOCIATED PRESS

Απίστευτες στιγμές για τον Ελληνοαμερικανό Τζον Πουλακίδα να οδηγεί το Γέιλ (Νο13) σε θρίαμβο κόντρα στον Όμπερν (Νο4) με 78-76 σταματώντας στους 28 πόντους, με το κολέγιό του να προκρίνεται στους 32 του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Η March Madness είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και πρωταγωνιστής σε μία από τις πρώτες φετινές εκπλήξεις του τελικού τουρνουά του NCAA ήταν ο Ελληνοαμερικανός Τζον Πουλακίδας (1.98 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ), ο οποίος οδήγησε το Γέιλ (Νο13) στην νίκη επί του πανίσχυρου Όμπερν (Νο4) με 78-76!

Ο Πουλακίδας ήταν ο ηγέτης της ομάδας του , τελειώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους με 4/6 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 2/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ε κλεψίματα, 1 κόψιμο και 1 λάθος σε 36 λεπτά συμμετοχής, σε μία εμφάνιση-έπος.

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είναι αριστερόχειρας και βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν στο κολέγιο (συνολικά έχει δικαίωμα να μείνει 4 χρόνια στο κολέγιο), αριθμώντας φέτος 13.5 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ μέσο όρο με 40.5% στα τρίποντα σε 31 λεπτά συμμετοχής.

"Είναι σπουδαία ευκαιρία για εμάς. Νομίζω ότι μετά τα πρώτα σουτ που έβαλα άνοιξε το παιχνίδι και είμαι χαρούμενος απλώς που είχαμε αυτή την ευκαιρία και την εκμεταλλευτήκαμε" δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, γνωρίζοντας την αποθέωση για την βραδιά καριέρας που είχε.

TAGS NCAA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ