NCAA

NCAA, Final Four: Το Κάνσας κατέκτησε τον τίτλο νικώντας το Νορθ Καρολάινα στον τελικό, στην μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία

Οι παίκτες του Κάνσας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NCAA
Οι παίκτες του Κάνσας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NCAA Ⓒ 2022 BRYNN ANDERSON/ ASSOCIATED PRESS

Απίθανο το Κάνσας ανέτρεψε διαφορά 16 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο (μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία) κόντρα στο Νορθ Καρολάινα στον τελικό του Final Four του NCAA και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Πολυτιμότερος παίκτης ο Οτσάι Αγκμπάτζι.

Οι Κάνσας Τζέιχοκς είναι οι πρωταθλητές του NCAA. Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, το Κάνσας επιβλήθηκε με 72-69 του Νορθ Καρολάινα στον τελικό του Final Four και κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε απλώς να κάνει την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος σε τελικό, επιστρέφοντας από το -16!

Οι Τζέιλεν Γουίλσον και Ντέιβιντ ΜακΚόρμακ είχαν από 15 πόντους για τους νικητές - με τον δεύτερο να σημειώνει τους 4 τελευταίους πόντους της ομάδας του - με τον Οτσάι Αγκμπάτζι να προσθέτει 12 πόντους. Ο Αγκμπάτζι αναδείχθηκε και MOP (Most Oustanting Player) του Final Four.

Για το Νορθ Καρολάινα, οι Αρ Τζέι Ντέιβις και Αρμάντο Μπάκοτ είχαν από 15 πόντους. Ο δεύτερος όμως ήταν και ο μεγάλος άτυχος του τελικού. Παίζοντας τραυματίας - αφού είχε υποστεί διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο στον ημιτελικό - γύρισε ξανά τον δεξιό του αστράγαλο ένα λεπτό πριν το τέλος του τελικού, όταν προσπάθησε να σκοράρει με το σκορ στο 70-69. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει πρόωρα από το ματς, με τον ΜακΚόρμακ να εκμεταλλεύεται την απουσία του και να κάνει το 72-69. Στην τελευταία επίθεση του Νορθ Καρολάινα, ο Κάλεμπ Λαβ αστόχησε σε τρίποντο.

Όσο για τον αγώνα, αυτός ξεκίνησε με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, μέχρι που το Νορθ Καρολάινα ξέφυγε με 22-38 χάρη σε ένα σερί 16-0, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενο με 25-40. Το δεύτερο ημίχρονο όμως ανήκε στο Κάνσας, το οποίος έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών του NCAA.

ΤΑ ΗΜΙΧΡΟΝΑ: 25-40, 72-69

ΚΑΝΣΑΣ: Γουίλσον 15 (1), ΜακΚόρμακ 15 (10 ριμπάουντ), Χάρις 2, Μπράουν 12 (12 ριμπάουντ), Αγκμπάτζι 12 (1), Άνταμς, Λάιτφουτ 2, Μάρτιν 14 (4), Κόλεμαν-Λαντς

ΝΟΡΘ ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ: Μπάκοτ 15 (15 ριμπάουντ), Μάνεκ 13 (3 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Ντέιβις 15 (5/17 σουτ, 12 ριμπάουντ), Λαβ 13 (5/24 σουτ, 1/8 τρίποντα), Μπλακ 2, ΜακΚ¨οι, Τζόνσον 11 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ.

TAGS NCAA FINAL FOUR FINAL 4 ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ