NCAA

NCAA, Final Four: Νορθ Καρολάινα - Κάνσας ο τελικός, τίτλοι τέλους για Σιζέφσκι

Ο Μπράντι Μάνεκ του Νορθ Καρολάινα
Ο Μπράντι Μάνεκ του Νορθ Καρολάινα Ⓒ 2022 DAVID J. PHILLIP/ ASSOCIATED PRESS

Το Νορθ Καρολάινα λύγισε το Ντιουκ (81-77) και το Κάνσας το Βιλανόβα (81-65) στους ημιτελικούς του Final Four του NCAA και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Τίτλοι τέλους για τον Μάικ Σιζέφσκι, αφού το Ντιουκ αποκλείστηκε στον ημιτελικό.

Το Κάνσας και το Νορθ Καρολάινα θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στον τελικό του Final Four του NCAA, σε ένα παιχνίδι που πλέον περιμένουν όλοι μετά τους τρομερούς ημιτελικούς.

Το Νορθ Καρολάινα προκρίθηκε στον τελικό επικρατώντας στον δεύτερο ημιτελικό του Ντιουκ με 81-77, σε ένα τρομερό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι που απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, αφού σήμανε το φινάλε του σπουδαίου Μάικ Σιζέφσκι από τους πάγκους, με τον βετεράνο τεχνικό να έχει ανακοινώσει ότι αυτή ήταν η τελευταία σεζόν του στους πάγκους και να αποχωρεί έπειτα από 42 χρόνια στο Ντιουκ.

Ο Κέιλεμπ Λαβ με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Αρ Τζέι Ντέιβις να προσθέτει 18 πόντους και τον Μπράντι Μάνεκ 14 πόντους.

Για το Ντιουκ, ο Πάολο Μπαντσέρο είχε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Τρέβορ Κιλς 19 πόντους.

Στον πρώτο - χρονικά - ημιτελικό της βραδιάς, το Κάνσας έκανε περίπατο κόντρα στο Βιλανόβα, επικρατώντας με 81-65, κλείνοντας τον αγώνα με 13/24 τρίποντα.

Ο Ντέιβιντ ΜακΚόρμακ με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Οτσάλ Αγκμπάτζι να προσθέτει 21 πόντους.

Για τους ηττημένους, ο Κόλιν Γκιλέσπι είχε 17 πόντους και ο Μπράντον Σλέιτερ 16 πόντους.

TAGS NCAA FINAL FOUR FINAL 4 ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ