BASKETBALL ANALYSIS

NBA, Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Η ανάλυση της 23αρας του κόντρα στους Χιτ και η επιδραστικότητά του στην επίθεση των Σπερς

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά
Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά Ⓒ 2023 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την εξαιρετική εμφάνιση του Βικτόρ Γουεμπανιαμά στο δεύτερο φιλικό του με τους Σπερς κόντρα στους Χιτ. Η ευελιξία που δείχνει στην επίθεση σκοράροντας με πολλούς τρόπους και το εξαιρετικό του Shot Chart.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά εντυπωσίασε στον 2ο φιλικό αγώνα του με τους Σπερς, οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη με 120-104 επί των Χιτ, δείχνοντας ξανά δείγματα του ταλέντου του.

Το Νο1 του NBA Draft 2023 ήταν ο κορυφαίος των “Σπιρουνιών”, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους με 9/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κοψίματα και 4 λάθη σε 23 λεπτά συμμετοχής, τρελαίνοντας ανά διαστήματα κόσμο με αυτά που έκανε.

Το SPORT24 αναλύει την εμφάνιση του Γάλλου με την βοήθεια του Hudl Instat.

Η πολλαπλή απειλή και η συνεχής παρουσία σε θέση πάουερ φόργουορντ

Οι Σπερς έχουν κάνει ένα πράγμα ξεκάθαρο με τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Θέλουν να κινείται σαν πάουερ φόργουορντ και στις δύο πλευρές του παρκέ, βάζοντας στο πλευρό του πάντα έναν δυναμικό παίκτη που θα ασχολείται με τους αντίπαλους σέντερ. Κόντρα στους Θάντερ έπαιζε διαρκώς δίπλα στον Ζακ Κόλινς. Κόντρα στους Χιτ είχε στο πλευρό του πάντα έναν εκ των Τζέρεμι Σότσαν και Τσαρλς Μπάσι (ενίοτε και τους δύο). Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε η αξιοποίηση του παιχνιδιού του Γάλλου.

Οι Σπερς χρησιμοποίησαν με κάθε δυνατό τρόπο τον Γουεμπανιαμά, δοκιμάζοντάς τον σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, είτε με την μπάλα στα χέρια, είτε βάζοντάς τον να κάνει σκριν, είτε με το να κινείται μακριά από την μπάλα. Ιδού οι τρόποι που σκόραρε:

Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Γουεμπανιαμά κόντρα στους Χιτ
Το Shot Chart του Γουεμπανιαμά κόντρα στους Χιτ Ⓒ 2023 SARAH PHIPPS/ ASSOCIATED PRESS/HUDL INSTAT


*Με κύκλο τα εύστοχα σουτ, με "x" τα άστοχα σουτ

Ο Γουεμπανιαμά είναι ένας παίκτης με στοιχεία που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Ένας τύπος με ύψος 2.24 μέτρα που κινείται σαν περιφερειακός στην επίθεση και σαν (ευέλικτος) ψηλός στην άμυνα. Το Σαν Αντόνιο θα δοκιμάσει ακόμα πολλά πράγματα μαζί του.

Θα τον βάλει σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και συμπαίκτες, αν και είναι ήδη σαφές για αρχή ότι θέλει να τον έχει δίπλα στον Ντέβιν Βάσελ και έναν σέντερ, ώστε να μην μαρκάρει παίκτες που είναι 20 και 30 κιλά βαρύτεροι. Θα δοκιμάσει σχήματα με 5 σουτέρ, σχήματα με έναν ψηλό που ρολάρει για να του ανοίγει χώρους. Αυτή είναι η ευλογία για μία ομάδα που έχει στο ρόστερ της έναν παίκτη που μπορεί να κάνει (πολύ) από όλα και είναι 2.24 μέτρα.

Το Σαν Αντόνιο έχει θησαυρό στα χέρια του. Θέλει να προστατέψει τον Γουεμπανιαμά και παράλληλα να πάρει από αυτόν το καλύτερο που μπορεί, να τον βελτιώσει, να τον κάνει πλήρη παίκτη. Κόντρα στα δεύτερα των Χιτ μπόρεσε ο κόσμος να δει ένα δείγμα όσων μπορεί να προσφέρει ο Γάλλος. Και περιμένει να δει (πολλά) περισσότερα.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ