NBA

NBA, Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Διέλυσε την στατιστική κόντρα στους Λέικερς ο παίκτης-φαινόμενο του παγκόσμιου μπάσκετ

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά
Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά Ⓒ 2023 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά τρέλανε ξανά την στατιστική στην ήττα των Σπερς από τους Λέικερς, καταγράφοντας μία απίστευτη επίδοση και ένα ιστορικό ρεκόρ.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά τρέλανε ξανά κόσμο στην ήττα των Σπερς με 123-118 από τους Λέικερς με αυτά που έκανε στο παρκέ, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι μοιάζει να έχει σαν στόχο να... διαλύσει το ίδιο το μπάσκετ.

Σε μία βραδιά που είχε απέναντί του κοτζάμ ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, το άστρο του νέου φαινόμενου του παγκόσμιου μπάσκετ έλαμψε περισσότερο, αφού τελείωσε τον αγώνα έχοντας 27 πόντους με 4/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 10/11 βολές, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψίματα και 5 κοψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής! Κοινώς, έμοιαζε πράγματι να έκανε τα... πάντα σε άμυνα και επίθεση!

Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία του NBA, ο Γουεμπανιαμά έγινε μόλις ο 15ος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που κατέγραψε +5 σε πέντε διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες σε ένα παιχνίδι, αλλά και ο νεότερος που τα κατάφερε σε ηλικία 20 ετών και 50 ημερών. Έσπασε έτσι το ρεκόρ του Αντρέι Κιριλένκο, που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο σε ηλικία 22 ετών και 28 ημερών.

Παράλληλα, ο Γουεμπανιαμά κατέγραψε και το πρώτο 5x5 στο NBA μετά το 2019, ενώ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας μετά τον Μάικλ Τζόρνταν που είχε σε δύο σερί παιχνίδια +5 κλεψίματα και +5 κοψίματα και ο δεύτερος ρούκι μετά τον Τζαμάλ Τίνσλεϊ (2001) που κατέγραψε 5x5 σε έναν αγώνα.

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Γουεμπανιαμά κόντρα στους Λέικερς:

TAGS NBA ΗΠΑ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ