BASKETBALL ANALYSIS

NBA, Τζοέλ Εμπίντ: Η ανάλυση της 53αρας του κόντρα στους Χόρνετς και ο ρόλος του πασέρ Χάρντεν

Ο Τζοέλ Εμπίντ σε αγώνα των Σίξερς
Ο Τζοέλ Εμπίντ σε αγώνα των Σίξερς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την 53αρα του Τζοέλ Εμπίντ κόντρα στους Σίξερς. Οι πόντοι που σημείωσε με πλάτη στο καλάθι και ο ρόλος του Τζέιμς Χάρντεν, με τους δύο σταρ να βρίσκουν πλέον χημεία, κάτι απαραίτητο για να πιάσουν οι Σίξερς τους στόχους τους.

Ο Τζοέλ Εμπίντ διέλυσε τα πάντα στο διάβα του κόντρα στους Χόρνετς, οδηγώντας τους Σίξερς στην νίκη με 131-113, σταματώντας στους 53 πόντους.

Ο All Star σέντερ ήταν ασταμάτητος κόντρα στην Σάρλοτ, με την στατιστική του να γράφει 18/29 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 11/11 βολές, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κόψιμο και 2 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Το SPORT24 αναλύει την εμφάνιση του Εμπίντ με την βοήθεια του InStat Scout

Σκόραρε με 9 διαφορετικούς τρόπους

Ο Εμπίντ θεωρείται κατά πολλούς ο πληρέστερος επιθετικά σέντερ στο NBA. Κόντρα στους Χόρνετς αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά, αφού ο σταρ των Σίξερς σκόραρε με 9 διαφορετικούς τρόπους! Συγκεκριμένα, ο Εμπίντ σκόραρε με τους εξής τρόπους:
Post Up (παιχνίδι με πλάτη) 13 πόντοι 6 κατοχές
Pick and Pop: 10 πόντοι σε 8 κατοχές
Isolation (Ένας εναντίον ενος): 7 πόντοι σε 9 κατοχές
Transition (κατάσταση αιφνιδιασμού): 6 πόντοι σε 2 κατοχές
Pick and Roll: 4 πόντοι σε 3 κατοχές
Catch and Shoot (σουτ από στάση): 3 πόντοι σε μία κατοχή
Catch and Drive (υποδοχή της μπάλας, ντρίμπλα και σουτ): 2 πόντοι σε 3 κατοχές
Επιθετικό ριμπάουντ: 2 πόντοι σε 1 κατοχή
Cut (κόψιμο προς το καλάθι): 2 πόντοι σε 1 κατοχή

Ιδού και το μαγικό του Shot Chart που δείχνει ότι έκανε μεν την περισσότερη ζημιά του στην ρακέτα, αλλά σκόραρε και μακριά από το καλάθι.

Το Shot Chart του Τζοέλ Εμπίντ κόντρα στους Χόρνετς
Το Shot Chart του Τζοέλ Εμπίντ κόντρα στους Χόρνετς INSTAT SCOUT

Ο Εμπίντ έμοιαζε να είναι σε αποστολή. Διάλεγε απλώς τον τρόπο που θα επιτεθεί και το έκανε, δημιούργησε φθορά και πήρε από το χέρι την ομάδα του.

Η σύνδεση με τον Χάρντεν που θα κρίνει πολλά

Όσο εντυπωσιακός και αν ήταν ο ο Εμπίντ πάντως, ήταν ένα άλλο γεγονός που έκανε άπαντες να χαμογελούν στους Σίξερς: Από τις 16 ασίστ που μοίρασε ο Τζέιμς Χάρντεν,οι 10 είχαν ως αποδέκτη τον Εμπίντ, με τον Καμερουνέζο σέντερ να σημειώνει συνολικά 21 από τους 53 πόντους του από τις ασίστ του συμπαίκτη του.

Το γεγονός αυτό είναι και το πλέον ενθαρρυντικό για τους Σίξερς, στην προσπάθειά τους να “παντρέψουν” στο παρκέ δύο παίκτες που έχουν τρομερά χαρίσματα στην επίθεση, αλλά αμφότεροι θέλουν την μπάλα στα χέρια.

Για να πιάσει όμως η Φιλαντέλφεια το πραγματικό της ταβάνι, οι Εμπίντ και Χάρντεν πρέπει να βρουν μία ισορροπία μεταξύ εκτέλεσης και δημιουργίας μεταξύ τους προκειμένου να τραβήξουν την ομάδα προς τα πάνω. Ίσως ο αγώνας με τους Χόρνετς να ήταν μία αρχή.

Στο τέλος της ημέρας, η εικόνα του Εμπίντ να κυριαρχεί προκάλεσε σοκ και δέος σε όλους. Όσοι βλέπουν ωστόσο την μεγάλη εικόνα, χάρηκαν ακόμα περισσότερο από την συνεργασία του με τον Χάρντεν. Μία συνεργασία που αν λειτουργήσει, τότε οι Σιξερς μπορουν να στοχεύουν πολύ ψηλά.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ