NBA

NBA, Τζέιμς Χάρντεν: "Είπα στους Σίξερς να υπογράψουν όποιον παίκτη θέλουν και να μου δώσουν ό,τι περισσέψει, θέλω τον τίτλο"

Ο Χάρντεν με τη φανέλα των Φιλαντέλφια Σίξερς
Ο Χάρντεν με τη φανέλα των Φιλαντέλφια Σίξερς © 2022 MATT SLOCUM / AP IMAGES

Ο Τζέιμς Χάρντεν αναφέρθηκε στην απόφασή του να πάρει 15 εκατ. δολάρια λιγότερα την νέα σεζόν, τονίζοντας ότι είπε στους Σίξερς να του δώσουν... ό,τι περισσέψει αφού υπογράψουν τους παίκτες που χρειάζονται για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Ο Τζέιμς Χάρντεν θέλει ένα πρωτάθλημα. Το θέλει τόσο πολύ που αποφάσισε να κάνει... εκπτώσεις στους Σίξερς, υπογράφοντας ένα συμβόλαιο που προβλέπει ετήσιες αποδοχές μειωμένες κατά 15 εκατ. δολάρια προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν παίκτες για να γεμίσουν το ρόστερ. Και εξήγησε το σκεπτικό του.

Ο σταρ της Φιλαντέλφεια παραχώρησε συνέντευξη στο "Yahoo! Sports" και μιλώντας για αυτή του την απόφαση περιέγραψε τι συνέβη: "Μιλούσα με τον Ντάριλ (σ.σ Μόρι, Πρόεδρος των Σίξερς) και μου εξηγήθηκε με τι παίκτες θα μπορούσαμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά και ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία τους στην αγορά. Του είπα τότε να βελτιώσει το ρόστερ, να υπογράψει όποιον παίκτη θέλει και χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε το ρόστερ και να μου δώσει ό,τι περισσέψει".

Ο Χάρντεν στην συνέχεια ανέφερε και το σκεπτικό του: "Τόσο πολύ θέλω να νικήσω. Θέλω να παλέψω για τον τίτλο. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία για εμένα αυτή τη στιγμή. Είμαι διατεθειμένος να πάρω λιγότερα για να βρεθούμε σε θέση να το καταφέρουμε αυτό".

Χάρη στην απόφαση του Χάρντεν οι Σίξερς μπόρεσαν να υπογράψουν τους Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνουελ Χάουζ, καθώς και να αποκτήσουν με ανταλλαγή τον ΝτιΆντονι Μέλτον (για χάρη του Ντάνι Γκριν), αποκτώντας μεγαλύτερο βάθος, κάτι που εκτίμησε ο "Μούσιας": "Νομίζω ότι έχουμε μία ομάδα με μεγαλύτερο βάθος πλέον. Αυτό ήταν ένα ζήτημα που θέλαμε να ασχοληθούμε. Αν δει κάποιος την ομάδα μας τώρα, καταλαβαίνει πως είναι σε θέση να πάει πιο μακριά. Μου αρέσει πόσο γεμάτο ρόστερ έχουμε σε σχέση με τις κορυφαίες ομάδες".

Κλείνοντας ο Χάρντεν παραδέχθηκε ότι πέρυσι δεν ήταν ο εαυτός του, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν τον επηρεάζει: "Δεν ακούω αυτά που λέει ο κόσμος. Δεν ήμουν καλά πέρυσι, αλλά ακόμα κι έτσι είχαν σχεδόν triple-double σε μέσο όρο. Αν οποιοσδήποτε άλλος είχε αυτά τα νούμερα θα έλεγαν ότι πρέπει να πάρει μάξιμουμ συμβόλαιο.

Ο κόσμος έχει συνηθίσει από εμένα να έχω 30-40 πόντους μέσο όρο, οπότε θεώρησε ότι είχα κακή σεζόν πέρυσι. Ήμουν όμως στην Φιλαντέλφεια μόλις μερικούς μήνες και έπρεπε να μάθω στο... φτερό. Αυτό συνέβη. Τώρα είμαι σε καλό σημείο σωματικά και πνευματικά και ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ