NBA

NBA, Τζαζ: Ο Λάουρι Μάρκανεν έγραψε ιστορία με ένα ιδιαίτερο ρεκόρ

Ο Λάουρι Μάρκανεν με την φανέλα των Τζαζ
Ο Λάουρι Μάρκανεν με την φανέλα των Τζαζ Ⓒ 2023 BRANDON DILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Λάουρι Μάρκανεν έγινε πλέον κάτοχος ενός ιδιαίτερου ρεκόρ στον αγώνα των Τζαζ με τους Νετς, αφού έκανε κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στην ιστορία του NBA.

Ο Λάουρι Μάρκανεν διανύει σεζόν καριέρας και είναι από τους βασικούς υποψήφιους για το βραβείο του "Πιο Βελτιωμένου παίκτης της χρονιάς". Όσο περιμένει να δει αν θα το κατακτήσει, πρόλαβε να γράψει ιστορία στην ήττα των Τζαζ από τους Νετς (110-111).

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μάρκανεν είχε 23 πόντους με μόλις 1/8 τρίποντα. Αυτό το τρίποντο όμως αποδείχθηκε αρκετό για να κάνει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που είχε την ίδια σεζόν +100 καρφώματα (για την ακρίβεια έχει 111) και +200 τρίποντα (έχει ακριβώς 200)!

Πριν από τον φόργουορντ των Τζαζ, ο παίκτης που είχε φτάσει πιο κοντά από κάθε άλλον σε αυτό το ρεκόρ ήταν ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποός την σεζόν 2013/14 είχε 146 καρφώματα και 192 τρίποντα ως παίκτης των Θάντερ.

Την φετινή σεζόν ο Μάρκανεν έχει 25.6 πόντους, 8.6 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ μέσο όρο με 39.1% στα τρίποντα σε 34.4 λεπτά συμμετοχής (66 αγώνες, όλους ως βασικός)

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ