NBA

NBA: Το trade που θα σώσει Λέικερς και Πέισερς "ψήνεται" ξανά

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς © 2022 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Οι Λέικερς θέλουν δύο παίκτες των Πέισερς, όμως γιατί να τους παραχωρήσει η ομάδα της Ιντιανάπολις; Τι θα κερδίσουν οι μεν και τι οι δε; Το SPORT24 αναλύει.

Το ξεκίνημα των Λέικερς στη σεζόν, είναι αποκαρδιωτικό. Η ομάδα του Λος Άντζελες δεν παίζει καλό μπάσκετ, δυσκολεύεται να αποκτήσει χημεία σε άμυνα κι επίθεση, ο Ντάρβιν Χαμ παλεύει με τους πάντες και με τα πάντα για να παρουσιάσει ένα αξιόλογο σύνολο στο παρκέ και οι φήμες περί ανταλλαγής με τους Ιντιάνα Πέισερς αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο έντονες μετά από τη συζήτηση του Μάιλς Τέρνερ με τον Έντριαν Βοϊναρόβσκι.

"Αν ήμουν οι Λέικερς, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, σε αυτή την κατάσταση. Ξέρω τι μπορώ να προσφέρω σε αυτή την ομάδα, την ηγεσία μου, το shot-blocking, την ικανότητά μου στο τρίποντο. Θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά" ήταν τα λόγια του σέντερ των Πέισερς, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Οι ατάκες του Τέρνερ (12.7 πόντοι, 6.7 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 2.3 μπλοκ ανά 28.7 λεπτά σε 434 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα) ενόχλησαν πολύ κόσμο στην Ιντιανάπολις, ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει ότι είναι Πέισερ και θα παραμείνει Πέισερ, σίγουρα όμως οι δύο ομάδες έχουν κρατήσει τις συζητήσεις του καλοκαιριού ζωντανές και απ' ότι φαίνεται θα μπουν σύντομα σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων.

Οι Λέικερς θέλουν να στείλουν τον Γουέστμπρουκ και τα 47 εκατομμύριά του στην Ιντιανάπολις, για να πάρουν πακέτο τους Μπάντι Χιλντ - Μάιλς Τέρνερ, όμως η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή, για πολλούς λόγους. Ναι μεν οι Πέισερς θέλουν να υποστηρίξουν στις θέσεις 2-3 τον δευτεροετή Κρις Ντουάρτε και τον ρούκι Μπεν Ματουρίν με αποτέλεσμα ο Χιλντ να μοιάζει με πολυτέλεια, ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει για το μέλλον του Τέρνερ και δεν ξέρουν πώς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Γουέστμπρουκ από τη στιγμή που στον άσο έχουν επενδύσει στον νεαρό και ταλαντούχο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον.

Στο Λος Άντζελες, από την πλευρά τους, δεν είναι έτοιμοι να προσφέρουν τα draft picks πρώτων γύρων το 2027 και το 2029, σίγουρα όμως μερικές ακόμη ήττες θα βάλουν ακόμη περισσότερη πίεση στις πλάτες τους και θα τους αναγκάσουν να μπουν με περισσότερη επιθετικότητα σε συζητήσεις για την παραχώρηση του Γουέστμπρουκ που μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Τι θα κερδίσουν οι Πέισερς αν γίνει μια τέτοια ανταλλαγή; Θα γλιτώσουν από τα 18.6 εκατομμύρια δολάρια που πρέπει να δώσουν στον Χιλντ τη σεζόν 2023/24, θα ανοίξουν χώρο στις θέσεις 2-3 για τους νεαρούς τους, θα βάλουν τον Αϊζέια Τζάκσον στο πέντε και θα πάρουν και δύο σημαντικά draft picks. Τι θα κερδίσουν οι Λέικερς; Θα βρουν επιτέλους έναν αξιόλογο σέντερ με έφεση στην άμυνα για να παίξει αποκλειστικά στο τέσσερα ο Άντονι Ντέιβις και έναν αξιόπιστο σουτέρ τριών πόντων που μπορεί να προσφέρει 20 πόντους κάθε βράδυ με ποσοστό που θα ξεπερνάει το 40%.

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ