BASKETBALL ANALYSIS

NBA: Το ασύλληπτο νούμερο του Μπρουκ Λόπεζ: Οι Νετς είχαν 2/19 σουτ με αυτόν κύριο αμυντικό

Ο Μπρουκ Λόπεζ με την φανέλα των Μπακς
Ο Μπρουκ Λόπεζ με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2023 NICK WASS/ ASSOCIATED PRESS

Ο Μπρουκ Λόπεζ έκανε απίστευτα πράγματα για τους Μπακς κόντρα στους Νετς έχοντας 9 κοψίματα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ωστόσο ήταν ότι οι παίκτες του Μπρούκλιν είχαν μόλις 2/19 σουτ με αυτόν κύριο αμυντικό. Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout.

Ο Μπρουκ Λόπεζ πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση στην νίκη των - χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο - Μπακς κόντρα στους Νετς (118-113), τελειώνοντας τον αγώνα με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 κοψίματα, χάνοντας ένα σπάνιο triple-double για μία τάπα. Το θέμα ωστόσο είναι ότι αυτό δεν ήταν καν το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην εμφάνισή του.

Σύμφωνα με το InStat Scout ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν ο κύριος αμυντικός σε 20 επιθέσεις των Νετς. Σε αυτές τις κατοχές οι παίκτες των Νετς είχαν 2/19 σουτ και 1 λάθος, σε ένα αδιανόητο νούμερο! Ιδού και το τρομερό Shot Chart των κατοχών που αμύνθηκε ο Λόπεζ:

Το Shot Chart των παικτών των Νετς με κύριο αμυντικό τον Μπρουκ Λόπεζ
Το Shot Chart των παικτών των Νετς με κύριο αμυντικό τον Μπρουκ Λόπεζ INSTAT SCOUT

Μοιάζει πραγματικά απίστευτο, αλλά οι Νετς σούταραν μόλις με 10.5% στα σουτ τα οποία ήταν κύριος αμυντικός ο Λόπεζ, ο οποίος επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας από τους καλύτερους rim protectors - αλλά και αμυντικούς - του NBA.

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Λόπεζ αμύνθηκε στις εξής καταστάσεις:
Pick and Roll όπου επιχείρησε σουτ ο ψηλός: 4 κατοχές - 2 πόντοι
Catch and Shoot (σουτ από στάση): 3 κατοχές - 3 πόντοι
Cuts (κοψίματα στο καλάθι): 3 κατοχές - 0 πόντοι
Catch and Drive (υποδοχή της μπάλας και επίθεση): 3 κατοχές - 0 πόντοι
Isolation (ένας εναντίον ενός): 2 κατοχές - 0 πόντοι
Transition (αιφνιδιασμός): 2 κατοχές - 0 πόντοι
Off Screen (βγαίνοντας από σκριν): 1 κατοχή - 0 πόντοι
Pick and Roll όπου σούταρε ο χειριστής της μπάλας: 1 κατοχή - 0 πόντοι
Επιθετικό ριμπάουντ: 1 κατοχή - 0 πόντοι

Ο άνθρωπος που δένει την άμυνα των Μπακς

Ο Μπρουκ Λόπεζ είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες των Μπακς και αυτός που, πρακτικά, δένει όλη την άμυνά τους χάρη στην ικανότητά του να προστατεύει το καλάθι. Είναι αυτός που δίνει την δυνατότητα στους γκαρντ της ομάδας να πιέζουν την μπάλα και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει πιο ελεύθερο ρόλο, αφού δίνει ασφάλεια.

Την φετινή σεζόν ο Λόπεζ έχει 15.2 πόντους (ψηλότερο νούμερό του απο΄την σεζόν 2016/17 όταν ακόμα έπαιζε στους Νετς), 6.6 ριμπάουντ (ψηλότερο νούμερό του από την σεζόν 2015/16) και 2.5 κοψίματα μέσο όρο (ρεκόρ καριέρας), με 38.3% στα τρίποντα (ρεκόρ καριέρας) σε 30.4 λεπτά συμμετοχής. Είναι ο καταλύτης των Μπακς και φαίνεται σε κάθε παιχνίδι.

Στα 35 του χρόνια πλέον, ο Λόπεζ δείχνει να περνάει δεύτερη νεότητα στην 14η σεζόν του στο NBA. Αν συνεχίσει να είναι το ίδιο αποδοτικός, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν στους Μπακς.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ