NBA

NBA: Τίποτα δεν αποκλείεται για το μέλλον του Γιανγκ στους Χοκς

Ο Τρέι Γιανγκ με την φανέλα των Χοκς
Ο Τρέι Γιανγκ με την φανέλα των Χοκς Ⓒ 2022 JOHN BAZEMORE/ ASSOCIATED PRESS

Αν και η σεζόν των Χοκς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η διαρροή της πληροφορίας πως το front office έχει το ελεύθερο από την ιδιοκτησία να διαπραγματευτεί ακόμη και την ανταλλαγή του Τράι Γιανγκ δεν προκάλεσε έκπληξη.

Οι Χοκς απέχουν ελάχιστα από το παιχνίδι τους στο Μαϊάμι για το play-in tournament, άρα η χρονιά γι' αυτούς τώρα κορυφώνεται. Φαίνεται όμως πως την ίδια ώρα το front office του οργανισμού δουλεύει ήδη για την επόμενη ημέρα και το πώς το σύνολο θ' αποκτήσει μια νέα αγωνιστική ταυτότητα κάτω από τις επιταγές του προπονητή Κουίν Σνάιντερ.

Ειδάλλως δεν θα είχε δημοσιευτεί μέσω Ringer η πληροφορία πως η ιδιοκτησία επέτρεψε σε όσους "τρέχουν" το νέο πρότζεκτ να κοιτάξουν ποιο είναι το συμφέρον για την ομάδα χωρίς να λογαριάζουν ονόματα.

Τούτο σημαίνει πως ούτε ο Τράι Γιανγκ είναι πλέον εκτός κάδρου. Αντιθέτως o GM, Λάντρι Φιλντς, και ο βοηθός του, Κάιλ Κόρβερ, έλαβεν το ελεύθερο να συμπεριλάβουν τον 24χρονο Τεξανό πόιντ γκαρντ σε συζητήσεις που θα έχουν με ομολόγους τους μετά το τέλος της σεζόν.

Ο Γιανγκ κλείνει μια πενταετία στην Ατλάντα και μολονότι αρχικά προοριζόταν να γίνει ο franchise player, η πλεύση μάλλον αλλάζει. Ναι μεν παραμένει σταθερά ο κορυφαίος των Χοκς (25.5π, 9.3ασ., 3.7ρ), τίποτα όμως δεν αποκλείεται για το μέλλον, ιδίως από τη στιγμή που κι από το περιβάλλον του είχε διαρρεύσει το ενδεχόμενο ο ίδιος να ζητήσει ανταλλαγή.

Τον 24χρονο οι Χοκς τον είχαν στηρίξει πολύ στην κόντρα του με τον ΜακΜίλαν, μόνο που τώρα τα δεδομένα μεταβάλλονται. Φαίνεται πως η τελική απόφαση ανήκει κατά μεγάλο ποσοστό στον Κουίν Σνάιντερ που θα κρίνει αν ο Γιανγκ ταιριάζει σε αυτό που θα ήθελε να παίξει από του χρόνου, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στην τελική ευθεία της εφετινής σεζόν.

Στο συμβόλαιό του ο Γιανγκ έχει άλλες τρεις "κλειστές" σεζόν με ετήσιες απολαβές που θα ξεπεράσουν σταδιακά τα 45 εκατομμύρια δολάρια και ακολούθως δική του οψιόν ανανέωσης για άλλη μία.

TAGS NBA ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ