NBA

NBA: Ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε το πρώτο του "Light the Beam" στους Σακραμέντο Κινγκς - η ιστορία πίσω από αυτό

NBA: Ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε το πρώτο του "Light the Beam" στους Σακραμέντο Κινγκς - η ιστορία πίσω από αυτό

Η εξαιρετική εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοβ κόντρα στους Καβαλίερς είχε ως αποτέλεσμα να βιώσει την τιμή να πατήσει το περίφημο κουμπί και να έχει το πρώτο του "Light the Beam" με την φανέλα των Κινγκς. Διαβάστε την ιστορία πίσω από το εθιμοτυπικό του Σακραμέντο για την δέσμη φωτός που φτάνει ακόμα και στο διάστημα!

Ο Σάσα Βεζένκοβ πραγματοποίησε την πιο μεστή του εμφάνιση με την φανέλα των Κινγκς στην νίκη επί των Καβαλίερς (132-120), ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 11 πόντους με 1/1 δίποντο, 3/5 τρίποντα και 2 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βιώσει μία ιδιαίτερη τιμή: Το "Light the Beam" των Κινγκς!

Με το παιχνίδι να έχει ολοκληρωθεί, ο Βεζένκοβ πήγε εκεί που βρίσκεται η γραμματεία και - έπειτα από αντίστροφη μέτρηση - πάτησε ένα τεράστιο κουμπί που είχε μπροστά του μέσα σε αποθέωση, στέλνοντας μία δέσμη φωτός στον ουρανό του Σακραμέντο. Το περίφημο δηλαδή "Light the Beam". Δείτε το σχετικό VIDEO:

Τι είναι το "Light the Beam"

Η ιστορία πίσω από το περίφημο "Light the Beam" των Κινγκς πηγαίνει πίσω έναν χρόνο, στην περσινή ονειρεμένη σεζόν τους, που τους βρήκε να επιστρέφουν στα playoffs. Το Σακραμέντο έψαχνε ένα σημείο αναφοράς, κάτι που θα θυμόταν ο κόσμος. Και τότε ήρθε η έμπνευση του "Light the Beam". Ενός κανονιού λέιζερ δηλαδή, που όταν κάποιος θα πατούσε το κουμπί θα έστελνε ένα μοβ χρώμα στον ουρανό μετά από κάθε νίκη της ομάδας. Αυτό το φως όμως δεν ήταν αρκετό για τους Κινγκς.

Έπειτα από αρκετές συσκέψεις, το Σακραμέντο έφτιαξε το περίφημο κανόνι, το οποίο αποτελείται από έξι Nu-Salt Laser Space Cannons: Δύο μπλε, δύο κόκκινα και δύο πράσινα, τα οποία - όλα μαζί - κάνουν το περίφημο μοβ με το οποίο φωτίζεται ο ουρανός μετά από κάθε παιχνίδι. Αυτά τα 6 λέιζερ χρειάζονται 1.800 wat ενέργειας, με τους Κινγκς να ισχυρίζονται ότι όταν ο ουρανός είναι καθαρός, το φως μπορεί να φτάσει στο διάστημα!

Το Golden 1 Center των Κινγκς ενώ έχει φωτίσει το "Beam"
Το Golden 1 Center των Κινγκς ενώ έχει φωτίσει το "Beam" Ⓒ 2023 JOSE LUIS VILLEGAS/ ASSOCIATED PRESS


Τα πράγματα βέβαια δεν ήταν τόσο απλά για τους Κινγκς. Προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το κανόνι χρειάστηκε να πάρουν άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, αφού υπήρχε ο φόβος ότι αν περνούσε αεροπλάνο πάνω από το γήπεδο θα υπήρχε πρόβλημα.

Δείτε ένα σχετικό VIDEO που δείχνει το Light the Beam:

Αποδείχθηκε ότι δεν περνούσε αεροπλάνο, ωστόσο και πάλι οι Κινγκς πρέπει να ειδοποιούν όποτε πατάνε το κουμπί, αφού πάνω από το γήπεδο περνάνε ελικόπτερα και πρέπει να αποφευχθεί ένα πιθανό δυστύχημα.

Αφού λοιπόν λύθηκαν όλα τα ζητήματα, από την περσινή σεζόν οι "Βασιλιάδες" καθιέρωσαν να πατάει το κουμπί ένας παίκτης που ξεχώρισε - ή γενικά έκανε κάτι αξιομνημόνευτο - μέσα σε αποθέωση. Αυτό τρέλανε τον κόσμο και πλέον έχει γίνει παράδοση, με τον Βεζένκοβ να είναι αυτός που πήρε την σκυτάλη για το Σακραμέντο κόντρα στους Καβαλίερς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ