NBA

NBA: Τεράστια πίεση προς τον Άνταμ Σίλβερ για παραδειγματική τιμωρία του Τζα Μοράντ

Ο Τζα Μοράντ με την φανέλα των Γκρίζλις
Ο Τζα Μοράντ με την φανέλα των Γκρίζλις Ⓒ 2022 MICHAEL WYKE/ ASSOCIATED PRESS

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της θητείας του βρίσκεται ο Άνταμ Σίλβερ, με τους Μέμφις Γκρίζλις να ξέρουν ότι ενδέχεται να χάσουν τον Τζα Μοράντ και πολύ καιρό.

Η τιμωρία των δύο αγώνων που ανακοίνωσαν οι Γκρίζλις για τον Τζα Μοράντ, είναι απλώς μία προσωρινή "καμπάνα" προς τον 23χρονο πόιντ γκαρντ που εμφανίστηκε με όπλο σε νυχτερινό κέντρο του Ντένβερ και μάλιστα το έδειξε σε live σύνδεση στο Instagram.

Ο σούπερσταρ της ομάδας του Μέμφις απολογήθηκε και δήλωσε ότι χρειάζεται υποστήριξη, την ώρα που ο Κομισάριος του NBA δέχεται αφόρητη πίεση για να τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Όχι μόνο επειδή έκανε ό,τι έκανε, αλλά γιατί είχε πάρει το όπλο από το Τενεσί στο Κολοράντο και γιατί το είχε στο αεροπλάνο της ομάδας, γεγονός το οποίο αντιτίθεται φυσικά με τους κανονισμούς της Λίγκας.

Την ώρα λοιπόν που οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν μία λύση στο ζήτημα της οπλοκατοχής, ώστε να περιοριστούν τα καθημερινά συμβάντα που οδηγούν σε δολοφονίες και θανάτους, το NBA ξέρει ότι πρέπει να δώσει ξανά το παράδειγμα. Χωρίς ανοχή και χωρίς "εκπτώσεις". Στο Μέμφις γνωρίζουν ότι είναι πιθανό ο Μοράντ να χάσει ακόμη και το υπόλοιπο της σεζόν, αυτό όμως ελάχιστα τους ενδιαφέρει ετούτη τη στιγμή.

Το σημαντικό, τόσο για τους Γκρίζλις όσο και για τη Λίγκα, είναι να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση (ακόμα μία ιδιαίτερη κατάσταση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον νεαρό μπασκετμπολίστα) με προσεκτικές, αλλά ταυτόχρονα και με αποτελεσματικές κινήσεις. Διότι αυτό είναι το NBA, ένα περιβάλλον που οφείλει να δείχνει τον δρόμο και την διαφορετικότητά του. Και μέχρι στιγμής, αυτό κάνει και με το παραπάνω.

Για την ιστορία, ο Μοράντ έχει φέτος 27.1 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8.2 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 32.5 λεπτά σε 53 αγώνες.

TAGS NBA ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ