NBA

NBA: Τέλος ο Ντοκ Ρίβερς από τους Σίξερς

Ο Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο των Σίξερς
Ο Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο των Σίξερς AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ύστερα από τρεις σεζόν συνεργασίας που δεν επιβραβεύτηκαν με κάποια επιτυχία, οι Σίξερς πήραν την απόφαση ν' απολύσουν τον Ντοκ Ρίβερς και ν' αναζητήσουν άλλον προπονητή με στόχο την κορυφή του NBA.

Ο ανταγωνισμός στο NBA είναι αδυσώπητος και προπονητές που φαίνονταν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο χάνουν τη δουλειά τους. Ούτε ο Ντοκ Ρίβερς γλίτωσε από το τσουνάμι απολύσεων, το οποίο είχε ήδη παρασύρει νωρίτερα τον Μάικ Μπουντενχόλτζερ (Μπακς) και τον Μόντι Γουίλιαμς (Σανς).

Κόντρα στο περίφημο trust the process και στις επενδύσεις σε έμψυχο δυναμικό για να στηριχθεί ο Εμπίντ, οι Σίξερς έμειναν ξανά εκτός τελικών στην Ανατολή, χάνοντας 4-3 από τους Σέλτικς, και ο 61χρονος κόουτς ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο ύστερα από τρεις σεζόν με ισάριθμους αποκλεισμούς στο ίδιο σημείο των playoffs.

Η ομάδα από τη Φιλαντέλφια κυνηγά με λύσσα τον πρώτο τίτλο της ύστερα από 40 χρόνια και η λύση της αποπομπής του Ρίβερς συνεπάγεται την αλλαγή πλεύσης προκειμένου να βρεθεί αυτός που ηγηθεί να την φέρει ξανά στην κορυφή μετά το 1983.

Ο Ρίβερς κατηγορείται από τους haters ως ένας κατ' εξοχήν προπονητής κανονικής περιόδου που παρά τους ισχυρούς οργανισμούς που τον έχουν εμπιστευτεί ως σήμερα κατέκτησε μόνο ένα πρωτάθλημα, εκείνο του 2008 με τους Σέλτικς. Έκτοτε έφτασε άλλη μια φορά σε τελικούς (2010) και μόλις μία σε τελικούς περιφέρειας. Ιδίως σε Game 7 η επίδοση του έμπειρου τεχνικού είναι απογοητευτική (6/16), με τις 10 ήττες ν' αποτελούν το χειρότερο ρεκόρ προπονητή στην ιστορία του NBA.

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ