NBA

NBA: Η ραψωδία του Κλέι Τόμπσον, η 42αρα με 12 τρίποντα και το τρομερό Shot Chart

Ο Κλέι Τόμπσον
Ο Κλέι Τόμπσον Ⓒ 2023 GODOFREDO A. VASQUEZ/ ASSOCIATED PRESS

Τα 12/17 τρίποντα, οι 13 ντρίμπλες, το τρομερό Shot Chart. Η ανάλυση της εμφάνισης του Κλέι Τόμπσον με την βοήθεια στου InStat Scout στην βραδιά που είχε 42 πόντους κόντρα στους Ρόκετς και το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του

Ο Κλέι Τόμπσον είχε μία από τις... γνωστές εκρηκτικές του βραδιές, οδηγώντας τους Γουόριορς στην νίκη με 116-101 επί των Ρόκετς.

Ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 42 πόντους με 12/17 τρίποντα, 0/2 δίποντα, 6/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής, σε μία - ακόμα - μυθική εμφάνιση.

Το... ρολόι από το τρίποντο και οι 13 ντρίμπλες

Ξεκινώντας από τα βασικά: Ο Κλέι Τόμπσον σημείωσε 42 πόντους χωρίς να πατήσει στο "ζωγραφιστό"! Τα 19 σουτ (17 εκ των οποίων τρίποντα) του All Star γκαρντ ήρθαν από την περιφέρεια, με το Shot Chart του να μοιάζει με τις θέσεις στον διαγωνισμό τριπόντων, αφού επιχείρησε τρίποντο από κάθε πλευρά του γηπέδου, σαν να παίζει... ρολόι! Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Κλέι Τόμπσον κόντρα στους Ρόκετς
Το Shot Chart του Κλέι Τόμπσον κόντρα στους Ρόκετς INSTAT SCOUT

Συμφωνα με το InStat Scout, ο Τόμπσον σκόραρε με τους εξής τρόπους:
Off screen (Βγαίνοντας από σκριν): 15 πόντοι σε 7 κατοχές
Hand off (πάσα χέρι με χέρι και σουτ): 10 πόντοι σε 3 κατοχές
Isolation (ένας εναντίον ενός): 9 πόντοι σε 4 κατοχές
Pick and Roll όπου ήταν ο χειριστής της μπάλας: 2 πόντοι σε 3 κατοχές
Catch and Shoot (σουτ από στάση): 3 πόντοι σε 2 κατοχές

Ο Τόμπσον χρειάστηκε συνολικά 13 ντρίμπλες για να σημειώσει 42 πόντους. Μοιάζουν... πολλές για τα δεδομένα του. Οι 6 εξ αυτών όμως ήρθαν σε ένα καλάθι του σε κατάσταση ένας εναντίον ενός, άλλες 6 ήρθαν επίσης σε κατάσταση ένας εναντίον ενός και μία σε κατάσταση Pick and Roll. Κοινώς, με εξαίρεση 3 φάσεις που έκανε ντρίμπλα, υπήρξαν άλλες 9 περιπτώσεις που εκτέλεσε - και ευστόχησε - χωρίς να ντριμπλάρει.

Ο Τόμπσον τελείωσε τον αγώνα σκοράροντας 1.78 πόντους ανά κατοχή, σε ένα αδιανόητο νούμερο. Ακόμα και την βραδιά που εκτέλεσε με 54 πόντους τους Χοκς (νίκη με 143-141 των Γουόριορς) δεν ήταν τόσο αποδοτικός (1.26 πόντοι ανά κατοχή), με την αμέσως επόμενη καλύτερη επίδοσή του φέτος να είναι οι 1.62 πόντοι ανά κατοχή που είχε σημειώσει όταν σταμάτησε στους 42 πόντους με 12/16 τρίποντα στην νίκη των Γουόριορς επί των Θάντερ (141-114)!

Όπως και να έχει, το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Τόμπσον θυμίζει για τα καλά πλέον... Κλέι Τόμπσον. Έχει χάσει ένα βήμα σε σχέση με τον παίκτη που ήταν πριν τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς του, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο NBA και σίγουρα ένας από τους 2-3 καλύτερους σουτέρ της λίγκας.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ BASKETBALL ANALYSIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ