BASKETBALL ANALYSIS

NBA, τα highlights της 35αρας του Μπάτλερ κόντρα στους Σέλτικς: Μία ραψωδία στο σουτ από μέση απόσταση

O Τζίμι Μπάτλερ στο Σέλτικς - Χιτ
O Τζίμι Μπάτλερ στο Σέλτικς - Χιτ © 2023 CHARLES KRUPA/AP IMAGES

Ο Τζίμι Μπάτλερ εκτέλεσε τους Σέλτικς στο Game 1 των τελικών της Ανατολής, με μία ολοκληρωτική εμφάνιση και μία πραγματική ραψωδία του mid-range σουτ.

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν (πάλι) εκεί για τους Χιτ. Σε μία συνέχεια των τρομερών εμφανίσεών του στα φετινά playoffs, οδήγησε τους Χιτ στην νίκη με 123-116 επί των Σέλτικς μέσα στην Βοστώνη στο Game 1 των τελικών της Ανατολής, δείχνοντας - ξανά - την κλάση του.

Σε μία βραδιά που ο Μπάτλερ ήταν ξανά… Μπάτλερ, ο σταρ των Χιτ έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 35 πόντους με 10/21 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9/10 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 6 κλεψίματα και 3 λάθη σε 43 λεπτά συμμετοχής.

Ήταν ένα ακόμα ρεσιτάλ από τον All Star φόργουορντ, ο οποίος έδειξε για ακόμα μία φορά την κλάση του, παίρνοντας στις πλάτες του το Μαϊάμι.

Η ραψωδία του Mid-range και οι συνολικά 53 πόντοι που ήταν υπεύθυνος

Ο Μπάτλερ είναι παίκτης παλαιάς κοπής. Σε μία εποχή που η λογική “τρίποντα και λέι-απ” έχει γίνει μόδα, είναι από τους… επιζήσαντες του mid-range παιχνιδιού, των σουτ δηλαδή από μέση απόσταση. Το επιβεβαίωσε αυτό και στο παιχνίδι με τους Σέλτικς, “σκοτώνοντας” την Βοστώνη από μέση απόσταση, όπως φαίνεται και στο Shot Chart του.

Το Shot Chart του Τζίμι Μπάτλερ στο Game 1 με τους Σέλτικς
Το Shot Chart του Τζίμι Μπάτλερ στο Game 1 με τους Σέλτικς NBA.COM

Ο Μπάτλερ εκμεταλλεύτηκε κάθε αδυναμία των Σέλτικς, τους χτύπησε στο Pick and Roll και σκόραρε κυρίως από μέση και κοντινή απόσταση, με συνεχόμενα drive προς το καλάθι. Παράλληλα όμως δεν άφησε εκτός το κομμάτι της δημιουργίας, αφού μοίρασε 7 ασίστ, από τις οποίες το Μαϊάμι πήρε 18 πόντους. Κοινώς, ήταν υπεύθυνος συνολικά για 53 πόντους της ομάδας του.

Επειδή όμως μία ραψωδία δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς το… κερασάκι στην τούρτα, η τελευταία ασίστ του Μπάτλερ έδωσε το τρίποντο με το οποίο ο Κέιλεμπ Μάρτιν έκανε το σκορ 117-110, ενώ λίγο αργότερα ήταν ο ίδιος ο Μπάτλερ που με τρίποντο έκανε το σκορ 120-110, κλειδώνοντας την νίκη των Χιτ. Γιατί είναι άλλο πράγμα να προτιμάει το σουτ από μέση απόσταση και άλλο να μην εκτιμά την ανάγκη ενός μεγάλου τριπόντου.

Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη

Ο Τζίμι Μπάτλερ συνεχίζει να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Χιτ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που δεν πιστεύει σε αυτούς. Μέχρι στιγμής ο All Star φόργουορντ έχει 31.5 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ, 2.1 κλεψίματα και 2.1 λάθη μέσο όρο με 52.2% στα σουτ, 37.5% στα τρίποντα και 80.2% στις βολές (σε 10 προσπάθειες) σε 39.5 λεπτά συμμετοχής.

Αυτό που κάνει τον Μπάτλερ να ξεχωρίζει ωστόσο δεν είναι οι - απίστευτοι - αριθμοί του. Είναι η πίστη του πως όταν πατάει στο παρκέ είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο ατρόμητος τρόπος που προσεγγίζει το παιχνίδι, αλλά και το γεγονός ότι αυτό που πιστεύει μπορεί να το υποστηρίξει στο παρκέ.

Ο Μπάτλερ και οι Χιτ συνεχίζουν να διαψεύδουν τον κόσμο. Το έκαναν με τους Μπακς στον πρώτο γύρο, το έκαναν με τους Νικς στον δεύτερο γύρο. Πλέον απέχουν τρεις νίκες μακριά από τους τελικούς του NBA, με πολλούς να εξακολουθούν να δίνουν φαβορί στην σειρά τους Σέλτικς. Τίποτα από αυτά όμως δεν ενδιαφέρει τον Μπάτλερ και το Μαϊάμι. Αν τους ενδιέφερε τι λέει ο κόσμος, δεν θα είχαν φτάσει μέχρι εδώ.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΗΠΑ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ