NBA

NBA, τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Μίντλετον βρήκε πατήματα

Ο Κρις Μίντλετον με την φανέλα των Μπακς
Ο Κρις Μίντλετον με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2022 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Οι Κρις Μίντλετον που θυμίζει πλέον... Μίντλετον, ο Μπιγόμπο που έγινε σταρ για ένα βράδυ και ο περιζήτητος Χάρισον Μπαρνς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Οι Μπακς νίκησαν χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Σανς έδειξαν ότι στο σύστημά τους μπορεί να γίνει σταρ για ένα βράδυ ακόμα και ο Μπιγιόμπο και οι Καβαλίερς συνεχίζουν το… βιολί τους.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 3 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι - χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο, Γκρέισον Άλεν (και Μπρουκ Λόπεζ βεβαίως - Μπακς υποδέχθηκαν τους - χωρίς ΝτιΆρον Φοξ - Κινγκς. Και έμελλε να προσφέρουν το πιο χορταστικό παιχνίδι της βραδιάς, με το Μιλγουόκι να ζορίζεται αρκετά, αλλά τελικά να παίρνει την νίκη με 133-127.

Ο Κρις Μίντλετον με 34 πόντους ήταν ο κορυφαίος των Μπακς, με τον Τζρου Χόλιντεϊ να προσθέτει 26 πόντους και τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο 20 πόντους. Για τους Κινγκς, ο Χάρισον Μπαρνς είχε 29 πόντους (περισσότερα για αυτόν σε λίγο) ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον 24 πόντους και 12 ασίστ και ο Τέρενς Ντέιβις 22 πόντους.

Οι Μπακς μετρούν τρεις σερί νίκες. Το βασικό όμως είναι ότι πλέον βλέπουν με ικανοποίηση τους Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ να θυμίζουν τους… εαυτούς τους. Αυτά είναι καλά νέα κυρίως για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει τραβήξει πολύ “κουπί” από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Κρις Μίντλετον κατέκτησε άξια αυτή την θέση, αφού κόντρα στους Κινγκς είχε μία ακόμα από τις δικές του κλασικές βραδιές. Όντας το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Μπακς λόγω της απουσίας του Γιάννη, τελείωσε τον αγώνα με 34 πόντους με 7/13 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Ο Μίντλετον είναι πάλι ο… Μίντλετον. Στους τελευταίους 10 αγώνες έχει 24.9 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο με 48.4% στα τρίποντα (3.1/6.4 ανά αγώνα) σε 35 λεπτά συμμετοχής. Με αυτόν σε αυτή την κατάσταση οι Μπακς μοιάζουν ξανά με την ομάδα που πέρυσι ενθουσίασε στα playoffs.

Ο Μπιγιόμπο έγινε σταρ για ένα βράδυ

Όταν μία ομάδα έχει αρχές, αρχή και τέλος, τότε μπορεί να απορροφήσει οποιονδήποτε παίκτη έχει την διάθεση να ακολουθήσει αυτή την φιλοσοφία. Αυτό συμβαίνει αυτή την περίοδο με τους Σανς και τον Μπίσμακ Μπιγιόμπο, ο οποίος ήταν στα…αζήτητα, υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο όταν κόλλησε κορονοϊό το μισό ρόστερ και τελικά συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Και, στην νίκη με 113-103 επί των Πέισερς, είχε την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα του Φοίνιξ.

Με τον ΝτιΆντρε Έιτον να απουσιάζει και τον Κρις Πολ να τον “ταΐζει” συνεχώς, ο Μπιγιόμπο έλαμψε για ένα βράδυ, έχοντας 21 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής!

Ο Μπιγιόμπο έχει αγωνιστεί μόλις σε 8 παιχνίδια των Σανς. Είναι ο τρίτος σέντερ της ομάδας. Σε αυτά τα 8 παιχνίδια που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής όμως έχει 10.1 πόντους, 6.9 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1,3 κοψίματα μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής. Κάθε λεπτό που περνάει στο παρκέ δίνει κάτι. Στα 30 του χρόνια δείχνει να βρίσκει τον ρόλο που του αρμόζει σε μία ομάδα που στοχεύει στον τίτλο.

Οι Καβαλίερς παίζουν το μπάσκετ τους

Οι Καβαλίερς βρίσκονται πλέον στο επίπεδο που αρκεί απλώς να εμφανιστούν σοβαροί για να νικήσουν ομάδες του επιπέδου των Θάντερ. Και αυτό από μόνο του είναι παράσημο για το Κλίβελαντ, που μετά την νίκη του με 94-87 επί της Οκλαχόμα Σίτι βελτίωσε το ρεκόρ του στο 28-19.

Ο Ντάριους Γκάρλαντ (23 πόντοι 11 ασίστ, 8 λάθη) και το δίδυμο των Έβαν Μόμπλεϊ (15 πόντοι, 17 ριμπάουντ) και Τζάρετ Άλεν (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ) έδειξαν ξανά τον δρόμο για τους Καβς, που ελπίζουν ότι ο Λάουρι Μάρκανεν, που αποχώρησε με διάστρεμμα από το παιχνίδι, δεν θα έχει κάτι σοβαρό. Γιατί, ακόμα και αν δεν φαίνεται απολύτως τα νούμερά του, ο Φιλανδός είναι πολύτιμος σε αυτό το Κλίβελαντ.

Ο Μπαρνς θα είναι περιζήτητος στην trade deadline

Από τότε που ο Χάρισον Μπαρνς βρέθηκε στο… τρελοκομείο που ονομάζεται “Σακραμέντο Κινγκς”, ο κόσμος τον έχει ξεχάσει. Ενίοτε τον θυμάται όταν βγαίνει στην επιφάνεια κάποια καλή εμφάνισή του (όπως η 29αρα που σημείωσε τώρα κόντρα στους Μπακς). Είναι δεδομένο ωστόσο ότι δεν τον έχουν ξεχάσει οι άλλες ομάδες. Και λογικά θα κάνουν… ουρά στην trade deadline για να τον ζητήσουν από τους Κινγκς, οπότε θα έχει ενδιαφέρον η αντιδραση του Σακραμέντο.

Την φετινή σεζόν ο 30χρονος Μπαρνς έχει 16.6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ μέσο όρο με 41.8% στα τρίποντα σε 34 λεπτά συμμετοχής. Έχει two-way χαρακτηριστικά. Έχει εμπειρία πρωταθλητισμού ως παίκτης των Γουόριορς (κατέκτησε μαζί τους το πρωτάθλημα του 2015). Μπορεί να μαρκάρει όλες τις θέσεις των ψηλών (ποιος ξεχνάει τότε που μάρκαρε τον Ζακ Ράντολφ στην σειρά με τους Γκρίζλις;). Διαθέτει ένα από τα πιο ιδιαίτερα - και γοητευτικά - συμβόλαια στο NBA, αφού οι αποδοχές του αντί να ανεβαίνουν… πέφτουν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ενώ φέτος προβλέπεται να εισπράξει 20.2 εκατ, δολάρια, την επόμενη σεζόν (2022/23) - που είναι και η τελευταία του - θα εισπράξει 18.3 εκατ. δολάρια.

Το όνομα του Τζεράμι Γκραντ των Πίστονς είναι αυτό που κυκλοφορεί ευρέως στις φήμες περί ανταλλαγών (Ο Μπεν Σίμονς… δεν μετράει, το όνομά του ακούγεται από το καλοκαίρι). Σε αντίθεση με τον Γκραντ όμως, ο Μπαρνς είναι πιο δοκιμασμένος στα δύσκολα και δεν έχει την απαίτηση να είναι σταρ. Του αρέσει να είναι σταρ στον ρόλο του. Και αυτό είναι πολύ γοητευτικό προσόν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ