NBA

NBA, τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Κρις Πολ είναι η ήρεμη δύναμη των Σανς

Phoenix Suns guard Chris Paul (3) looks to pass against the Utah Jazz during the first half of an NBA basketball game, Monday, Jan. 24, 2022, in Phoenix. (AP Photo/Matt York)
Phoenix Suns guard Chris Paul (3) looks to pass against the Utah Jazz during the first half of an NBA basketball game, Monday, Jan. 24, 2022, in Phoenix. (AP Photo/Matt York) 2022 AP PHOTO/MATT YORK

Ο Κρις Πολ είναι η ήρεμη δύναμη των Σανς και στηρίζει τον Μπούκερ, οι Καβαλίερς είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και οι Μπουλς γλίτωσαν το εγκεφαλικό.Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Μπουλς τα χρειάστηκαν απέναντι στους Θάντερ από τους οποίους λίγο έλειψε να γνωρίσουν ήττα-σοκ, την ώρα που ο Πολ είναι η ήρεμη δύναμη των Σανς που χωρίς αυτόν ο Μπούκερ δεν μπορεί.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 4 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους Σανς και τους Τζαζ στο Φοίνιξ ήταν εκείνη που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φίλων του ΝΒΑ. Η ομάδα της Γιούτα παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο 100% ο Ντέβιν Μπούκερ, ο Κρις Πολ και οι υπόλοιποι παίκτες των Σανς. Επικράτησαν δύσκολα με 115-109, είδαν την φιλοξενούμενη ομάδα να είναι μαχητική και να στέκεται καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Κορυφαίοι ήταν για ακόμα μια βραδιά ποιοι άλλοι, οι Μπούκερ και Πολ. Το δίδυμο φωτιά των Σανς έκανε και πάλι το χρέος του απέναντι στους φιλοξενούμενους και σκοράροντας συνδυαστικά 60 πόντους καθάρισαν το ματς. Απ' την άλλη πλευρά οι Τζαζ δεν ήταν η κλασική ομάδα που ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει. Στερήθηκε των υπηρεσιών πολλών βασικών παικτών και παικτών-κλειδιά στο ρόστερ της. Έτσι λοιπόν μάταια ήρθε μία ήττα που σε καμία περίπτωση δεν είναι απογοητευτική αν σκεφτεί κανείς τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους οι Σανς.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Κρις Πολ ήταν δίχως αμφιβολία αυτός που έβαλε το λιθαράκι του στη νίκη των Σανς επί των Τζαζ. Ήταν απολαυστικός, σημειώνοντας 27 πόντους με 14 ασίστ σε ένα ματς που τα έκανε όλα. Σκόραρε, δημιουργούσε, αμυνόταν και ήταν ο πιο απολαυστικός και συνάμα πολύτιμος παίκτης της ομάδας του. Μπορεί ο Ντέβιν Μπούκερ να ολοκλήρωσε το ματς έχοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, όμως ο Πολ ήταν εκείνος που με την απόδοσή του και τα πολλά διαφορετικά πράγματα που έκανε στο παρκέ υπέγραψε τη νίκη των Σανς. Χρειαζόταν μόλις ένα ριμπάουντ για να κλείσει τη βραδιά με triple-double καθώς είχε 9 ριμπάουντ, όμως δεν έχει καμία σημασία γιατί ο Κρις Πολ δείχνει πως είναι αληθινός ηγέτης στο Φοίνιξ.

Ο Μπούκερ δεν θα μπορούσε χωρίς τον Πολ

Πιο πάνω αναφέρθηκε πως η εμφάνιση του Κρις Πολ ήταν εκείνη που ξεχώρισε. Και όχι άδικα. Όμως ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν εκείνος που με 33 πόντους ολοκλήρωσε το ματς ως ο πρώτος σκόρερ. Ήταν πολύ καλός για ακόμα μια βραδιά αλλά ο Πολ του έκλεψε τα χαράματα τη δόξα. Αν ο Μπούκερ δεν είχε στο πλάι του τον Πολ και είχε έναν άλλον οποιοδήποτε γκαρντ οι πιθανότητες να υπήρχε το ίδιο αποτέλεσμα είναι λίγες. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον με αποτέλεσμα οι Σανς να είναι μία μεγάλη δύναμη και ένα από τα φαβορί ως τώρα στη σεζόν.

Παραλίγο εγκεφαλικό

Οι Μπουλς βρέθηκαν πολύ κοντά στο να υποστούν μία ήττα σοκ. Τι κι αν είχαν προβάδισμα 28 ολόκληρων πόντων, το είδαν να εξανεμίζεται απέναντι στους Θάντερ και την ομάδα της Οκλαχόμα να είναι ένα βήμα μακριά από το να τους ρίξει στον γκρεμό. Ευτυχώς για την ομάδα του Σικάγο το εγκεφαλικό αποφεύχθηκε και η νίκη κατέληξε στα χέρια τους έστω και με περιπετειώδη τρόπο και την ελάχιστη διαφορά του ενός πόντου (111-110). Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα ματς δεν έχει τελειώσει πριν ακουστεί η λήξη, ακόμα και αν η διαφορά είναι σε τέτοια επίπεδα που όλοι θεωρούν πως η μία εκ των δύο ομάδων έχει τη νίκη στο τσεπάκι.

Οι Καβαλίερς μπορούν παρά τα προβλήματα

Οι Καβαλίερς δεν έχουν περάσει λίγα τη φετινή σεζόν. Τραυματισμοί, προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι και σκαμπανεβάσματα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της παρουσίας τους στο ΝΒΑ. Όμως δείχνουν πως αντέχουν. Έτσι έδειξαν για ακόμα μία φορά στην έδρα τους εκεί όπου νίκησαν τους Νικς στο... τσακ με 95-93 με τον Κέβιν Λαβ να αναλαμβάνει δράση και ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Η εμπειρία του και το καυτό του χέρι είναι πολύτιμα εργαλεία για την ομάδα η οποία τα αξιοποιεί στο 100%. Έτσι, με τον Λαβ να βγαίνει μπροστά οι Καβαλίερς δείχνουν να αντέχουν στην πίεση και να προσπερνούν τα όποια προβλήματα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ