NBA

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Το τρένο των Σανς και το πούρο του ΛεΜπρόν

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Το τρένο των Σανς και το πούρο του ΛεΜπρόν

Το τρένο των Φοίνιξ Σανς συνεχίζει το ταξίδι του, ο ΛεΜπρόν θέλει το πούρο του από την Κούβα και οι Λέικερς θέλουν προπόνηση στα σουτ. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Σανς είναι σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, ο ΛεΜπρόν θέλει το πούρο του πριν από το ματς και οι Λέικερς ψάχνουν το καλό και ζεστό τους χέρι.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 5 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Αναμφίβολα το ματς που ξεχώρισε τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν αυτό ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σανς με τους "Ήλιους" να επικρατούν με 108-90 επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική και δαιμονιώδη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι Λέικερς στηρίχτηκαν κυρίως στον ΛεΜπρόν των 34 πόντων όμως ήταν μόνος του και όχι αρκετός για να χαρίσει τη νίκη στο Λος Άντζελες.

Από την άλλη πλευρά οι Σανς είναι σαν καλοδουλεμένη μηχανή και πηγαίνουν δίχως φρένα με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Ο Μπούκερ ήταν και πάλι ποιοτικός και πρώτος σκόρερ με 24 πόντους ενώ ο Πολ έκανε θαύματα στη δημιουργία έχοντας εννιά ασίστ (και 11 πόντους). Αυτοί οι Σανς δείχνουν πως δεν φοβούνται τίποτα και κανένα και πλέον δεν είναι μυστικό ότι οποιαδήποτε ομάδα επιχειρήσει να τους κερδίσει θα πρέπει να κάνει κάτι πάρα πολύ καλά.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Θα μπορούσε ο τίτλος για την εμφάνιση της βραδιάς να ανήκε στον ΛεΜπρόν Τζέιμς όμως ο Ντέμιαν Λίλαρντ την άξιζε περισσότερο. Όχι μόνο επειδή σημείωσε 39 πόντους (αντί 34 του ΛεΜπρόν) αλλά επειδή ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του και βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο τη φετινή σεζόν, βάζοντας υποψηφιότητα και αυτός για τον τίτλο του MVP.

Όσο ο Λίλαρντ παίζει καλά και προσφέρει, τόσο οι Μπλέιζερς μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Μπορεί η νίκη απέναντι στους Πέλικανς να μην ήρθε (η Νέα Ορλεάνη κέρδισε με 111-97) αλλά ο Λίλαρντ απέδειξε πως ήταν πραγματικός ηγέτης στο παρκέ.

Στα τελευταία τρία ματς μάλιστα είναι εξωπραγματικός για τους Μπλέιζερς. Είχε 43 πόντους με τους Χόρνετς, 32 με τους Γκρίζλις και 39 στο τρίτο και πιο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας του Πόρτλαντ με τους Πέλικανς. Τρεις εμφανίσεις που συνδυάστηκαν με δύο νίκες και μία ήττα.

Ο... πασάς ΛεΜπρόν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έχει ανάγκη τίποτα και κανένα. Θέλει να εμφανιστεί με το πιο τρελό outfit; Θα το κάνει! Θέλει να καπνίσει πούρο και να εμφανιστεί στο γήπεδο με αυτό πριν από το ματς; Θα το κάνει και αυτό. Για την ακρίβεια το έκανε. Ο "Βασιλιάς" εμφανίστηκε στο ματς των Λέικερς με τους Σανς κρατώντας πούρο στο χέρι ενώ περπατούσε προς τα αποδυτήρια πριν από την αναμέτρηση.

Πούρο σε αθλητή του ΝΒΑ και μάλιστα τέτοιου επιπέδου; Γιατί όχι. Ο ΛεΜπρόν το έκανε και κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Για την ακρίβεια και να του πουν κάτι, αυτός απλά θα τους αγνοήσει και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλει.

Οι Λέικερς ψάχνουν τον εαυτό τους

Η εικόνα των Λέικερς έως τώρα στη σεζόν είναι ολίγον απογοητευτική και η ομάδα του Λος Άντζελες ψάχνει να βρει τον εαυτό της παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν είναι το 16-16 ρεκόρ που έχει στη σεζόν αλλά η εικόνα που παρουσιάζει. Σε κάποια ματς είναι εντυπωσιακοί, σε κάποια άλλα απογοητευτικοί. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ή του ύψους ή του βάθους.

Στο ματς κόντρα στους Σανς, οι Λέικερς ήταν απογοητευτικοί από την περίμετρο. Είχαν 7/35 τρίποντα με τον Χόρτον-Τάκερ να έχει 0/8 και τον Τόμας 0/6. Ο μόνος αξιόπιστος ήταν ο Αρίζα με 3/3 εύστοχα αλλά η ομάδα του Λος Άντζελες έδειξε απογοητευτικό πρόσωπο από το τρίποντο βρίσκοντας ταμπλό.

Οι Σανς πάνε τρένο

Δίχως αμφιβολία οι Σανς (μαζί με τους Γουόριορς) είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες του ΝΒΑ. Ο Ντέβιν Μπούκερ οδηγεί το τρένο και ο Κρις Πολ γεμίζει τις μηχανές. Είναι ομαδική δουλειά και η ομάδα του Φοίνιξ φαίνεται ότι κάτι έχει αφήσει στη μέση από την περασμένη σεζόν και θέλει να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Δεν είναι μόνο οι νίκες, είναι και η συνολική παρουσία της ομάδας που δείχνει ικανή να ξεπεράσει κάθε αντίπαλο. Μετρούν μόλις πέντε ήττες, κάνουν σωστή διαχείριση των παικτών τους και αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής. Θα έχει ενδιαφέρον στην πορεία, το ποια ομάδα θα καταφέρει να χαλάσει το ρυθμό τους και να τους βάλει δύσκολα αλλά έως τώρα οι Σανς δείχνουν πως εν μέρει παίζουν χωρίς αντίπαλο.

Οι Μάβερικς τα κατάφεραν και χωρίς τον Ντόντσιτς

Δεν είναι μυστικό ότι ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο σταρ των Μάβερικς. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι η ομάδα του Ντάλας στηρίζει πολλά στον Σλοβένο σούπερ σταρ. Οι Μάβερικς ωστόσο πρέπει να βρουν τον τρόπο να κερδίζουν και χωρίς αυτόν. Ο Ντόντστιτς δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του στο ματς κόντρα στους Γουλβς, όμως οι Μάβερικς βρήκαν τη λύση και βγήκαν δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες. Με τον Μπράνσον να "μπαίνει στα παπούτσια" του, οι Μάβερικς άντεξαν και νίκησαν με 114-102 ανεβάζοντας το ρεκόρ τους.

Ουδείς ξέρει για πόσο ακόμα ο Λούκα Ντόντσιτς θα μείνει στα sidelines αλλά οι Μάβερικς είναι σε καλό δρόμο, έχουν παίκτες και προσωπικότητες που μπορούν να φέρουν τη νίκη και θα πρέπει να βγουν μπροστά.

Η καλή συμπεριφορά είναι το παν

Ο Κρις Πολ είναι από τους πιο έμπειρους (αν όχι ο πιο έμπειρους) στο ρόστερ των Σανς. Συνεπώς έχει και τον ρόλο του "πατέρα" για τους μικρότερους. Ένα ρόλο που φάνηκε να παίρνει σοβαρά, αυτή τη φορά απέναντι στον 24χρονο Λάντρι Σάμετ. Ο Σάμετ είχε αρκετή φόρα σε μία προσπάθειά του και άθελά του παρέσυρε τον έναν διαιτητή της αναμέτρησης.

Το λάθος του ήταν ότι δεν τον σήκωσε, με τον Κρις Πολ να τρέχει να σηκώσει τον διαιτητή και στην συνέχεια να... "τα ψέλνει" στον Σάμετ επειδή δεν βοήθησε τον ref.

Όταν νευριάζει ο Καρμέλο...

Ο Καρμέλο Άντονι δεν έχει ξεσπάσει πολλές φορές φέτος αλλά όταν το κάνει είναι έντονο. Απέναντι στους Σανς, ο έμπειρος παίκτης των Λέικερς έχασε την ψυχραιμία του με τον διαιτητή για μία φάση. Συγκεκριμένα, ο Άντονι ζήτησε φάουλ σε μία προσπάθειά του για σουτ, το φάουλ δεν δόθηκε και ο Καρμέλο Άντονι ξέσπασε.

Οι διαιτητές δεν ανέχτηκαν τη συμπεριφορά του, τον απέβαλλαν και οι Λέικερς έχασαν ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στο ματς.

Τόμας και Χόρτον-Τάκερ σημειώσατε 2/24

Όσοι είδαν το ματς των Λέικερς με τους Σανς διαπίστωσαν την αστοχία των παικτών του Λος Άντζελες πλήν του ΛεΜπρόν και του Γουέστμπρουκ. Για να σίγουμε συγκεκριμένοι ο Αίζάια Τόμας (που έχει 10ήμερο συμβόλαιο) και το Τάλεν Χόρτον-Τάκερ είχαν συνολικά 2/24 εύστοχα σουτ. Φτωχό, πολύ φτωχό.

Πως οι Λέικερς μετά να πάρουν ένα τόσο σημαντικό ματς όταν δύο από τα γρανάζια της ομάδας δεν δουλεύουν; Λύσεις πρέπει να βρεθούν και θα βρεθούν απλά αυτό δεν έγινε στο ματς με τους Σανς, ίσως σε κάποιο άλλο.

Με Ρόμπινσον και Χίρο το Μαϊάμι δεν χάνει

Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν κάνει μία πολύ καλή πορεία έως τώρα στο ΝΒΑ. Ο Τάιλερ Χίρο είναι ο ένας παράγοντας της επιτυχίας και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον ο άλλος. Και οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά και πρόσφερα 52 πόντους (26 έκαστος) για να χαρίσουν τη νίκη στους Χιτ κόντρα στους Πέισερς και να τους ανεβάσουν στο 19-13.

Όλη η ομάδα έκανε τη δουλειά της. Ο καθένας στο κομμάτι του. Όμως αυτή η δυάδα ήταν φωτιά για ακόμα μία φορά, συνδυάστηκαν και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για το Μαϊάμι.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ