NBA

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Το δίδυμο ΛεΜπρόν - Γουέστμπρουκ είναι εδώ με υπογραφή Τζόνσον

Los Angeles Lakers guard Russell Westbrook, left, is congratulated by forward LeBron James after scoring against the Utah Jazz during the second half of an NBA basketball game in Los Angeles, Monday, Jan. 17, 2022. The Lakers won 101-95. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu)
Los Angeles Lakers guard Russell Westbrook, left, is congratulated by forward LeBron James after scoring against the Utah Jazz during the second half of an NBA basketball game in Los Angeles, Monday, Jan. 17, 2022. The Lakers won 101-95. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu) 2022 AP PHOTO/RINGO H.W. CHIU

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον έχει "βγάλει" τα 10ημερα συμβόλαιά του στους Λέικερς, ο Γουέστμπρουκ αποκτά αυτοπεποίθηση και τα poster καρφώματα κυριάρχησαν. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τη βραδιά που μας πέρασε.

Το δίδυμο των ΛεΜπρόν - Γουέστμπρουκ χτύπησε και πάλι στο Λος Άντζελες και είχε συμπαραστάτη τον Τζόνσον, οι Μπακς ανέστησαν την Ατλάντα ενώ δεν έπρεπε και τα εντυπωσιακά poster καρφώματα έδιναν και έπαιρναν εκθέτοντας κόσμο.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 12 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Το Λέικερς - Τζαζ ήταν το πιο συναρπαστικό ματς της βραδιάς τόσο από άποψη εξέλιξης όσο και από πλευράς ονομάτων. Ο ΛεΜπρόν είχε την υποχρέωση να φέρει νίκη στους φίλους του Λος Άντζελες και αυτό έπραξε. Μόνο που αυτή τη φορά είχε και βοήθεια. Τζόνσον και Γουέστμπρουκ φώναξαν "παρών" και βοήθησαν τους "Λιμνανθρώπους" να φύγουν με μία νίκη (101-95) που ανεβάζει την αυτοπεποίθησή τους και βελτιώνει σαφέστατα το ρεκόρ τους (22-22).

Πρώτος σκόρερ για ακόμα ένα βράδυ ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 25 πόντους όμως πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Στάνλεϊ Τζόνσον στο ματς που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους 9 εκ των οποίων ήταν στο τελευταίο κρίσιμο δωδεκάλεπτο. Και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ όμως βοήθησε με 15 πόντους και κρίσιμα καλάθια που θα ανεβάσουν σαφώς την αυτοπεποίθησή του (κάτι που χρειάζεται απεγνωσμένα).

Το έργο των Λέικερς δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολο. Είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στα κρίσιμα όμως έδειξαν χαρακτήρα σε μία βραδιά που εκμεταλλεύτηκαν στο 100% την αστοχία των αντιπάλων τους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Η εμφάνιση της βραδιάς έχει ένα και μοναδικό όνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό του Ντέβιν Μπούκερ. Ο 25χρονος γκαρντ των Σανς ήταν ασταμάτητος κόντρα στους Σπερς στο Σαν Αντόνιο εκεί όπου το Φοίνιξ επικράτησε εύκολα με 121-107. Ο Μπούκερ ολοκλήρωσε το ματς με 48 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ παίρνοντας ουσιαστικά από το χέρι την ομάδα του και οδηγώντας τη στη νίκη.

Άλλωστε δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μπούκερ είναι ο ηγέτης του Φοίνιξ καθώς σε κάθε ματς είναι ο πρώτος σκόρερ των Σανς αλλά πλην αυτού είναι και ο παίκτης που θα έχει το βάρος των αποφάσεων αλλά και αυτός που θα κρατάει τη μπάλα στα χέρια του όταν αυτή καίει. Μπορεί στο Σαν Αντόνιο το ματς να κύλησε εύκολα για τους Σανς αλλά σε κάθε περίπτωση ο Μπούκερ είναι εκείνος που αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι απολαμβάνει τον τίτλο του σούπερ σταρ.

Η δικαίωση των 10ημερων συμβολαίων

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που υπογράφουν δεκαήμερα συμβόλαια με τις ομάδες, έχει γίνει άλλωστε η νέα μόδα. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον ωστόσο είναι από τους παίκτες που έχουν δώσει νόημα στα δεκαήμερα συμβόλαια οδεύοντας προς την τρίτη ανανέωσή του με την ομάδα των Λέικερς. Κόντρα στους Τζαζ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα των "Λιμνανθρώπων" έχοντας 15 πόντους συνολικά εκ των οποίων οι 9 ήρθαν στο κρίσιμο τέταρτο δωδεκάλεπτο, τότε που η ομάδα το χρειάστηκε περισσότερο.

Είχε επιπλέον 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες σε μία βραδιά που άπαντες στην ομάδα τον αποθέωσαν όχι μόνο για τις λύσεις που προσέφερε αλλά και για την σταθερή του πορεία όλες τις μέρες που έχει αγωνιστεί με την ομάδα του Λος Άντζελες. Πρόκειται λοιπόν για μία δικαίωση των δεκαήμερων συμβολαίων, μίας τάσης που μπορεί να φανεί χρήσιμη και αποδοτική αλλά αντίστοιχα μπορεί να αποδειχθεί αδιάφορη.

Σερί ήταν και έσπασε

Τέλος σε σερί 10 ηττών (από τις 22 Νοεμβρίου του 2021) έβαλαν οι Χοκς που επικράτησαν των μέτριων Μπακς στην Ατλάντα με 121-114. Οι Χοκς είχαν κίνητρο και τον Τρε Γιανγκ σε τρελή κατάσταση. Αντίθετα οι Μπακς είχαν σκαμπανεβάσματα κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο 100% οι Χοκς. Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να έβαλε 27 πόντους και ο Κρις Μίντλετον να ήταν κορυφαίος με 34, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τα ελάφια του Μιλγουόκι ώστε να επιστρέψουν στις νίκες.

Πρόκειται για ένα ματς που οι Χοκς θέλουν να έχουν ως οδηγό και οι Μπακς να ξεχάσουν άμεσα, μιας και δεν έχουν να κρατήσουν τίποτα από αυτό πλην από την καλή εμφάνιση του Μίντλετον.

Τriple-double Νο41

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει πάρει φόρα και κάνει τη μία μεγάλη εμφάνιση μετά την άλλη. Αυτή τη φορά πρόσθεσε το triple-double Νο41 στο βιογραφικό του κόντρα στους Θάντερ. Οι Μάβερικς κέρδισαν οριακά με 104-102 και κατά κάποιο τρόπο μεγάλο μέρος της νίκης πιστώνεται στον σούπερ Σλοβένο που με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 12 ασίστ οδήγησε το Ντάλας σε μία δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη (μέχρι την επόμενη).

Ο Τζον Κόλινς έπεσε θύμα του Γιάννη

Ακόμα ένας παίκτης του ΝΒΑ έπεσε θύμα του απίστευτου Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρόκειται για τον Τζον Κολινς των Χοκς που παρά τη νίκη της ομάδας του έγινε "σκόνη" από τον "Greek Freak" όταν τον είδε να βγάζει μία συγκλονιστική φάση.

Ο Greek Freak είχε θυμώσει, ο Τζον Κόλινς προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει, όμως εκείνος δεν τον είδε. Τον πήρε παραμάζωμα, κάρφωσε στο πρόσωπό του για ένα εντυπωσιακό poster dunk και άκουσε το κοινό να βγάζει ένα επιφώνημα θαυμασμού γι' αυτό που μόλις είδε.

Οι Καβαλίερς έχουν γίνει επικίνδυνοι

Τι κι αν χάσανε τον Ρίκι Ρούμπιο για το υπόλοιπο της σεζόν οι Καβαλίερς δείχνουν πως είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Η ομάδα του Κλίβελαντ δεν κόμπιασε ούτε απέναντι στους Νετς του σούπερ Ίρβινγκ, εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Ντουράντ και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Μπορεί τα τρανταχτά ονόματα να απουσιάζουν σε σχέση με τις άλλες ομάδες αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία μιας και οι Καβαλίερς βρίσκουν τον τρόπο και τους παίκτες ώστε να παίρνουν όσα θέλουν. Πλέον έχουν φτάσει τις πέντε διαδοχικές νίκες και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Και καρφώνει και... σκουπίζει

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πρόσφερε μία από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της βραδιάς. Για την ακρίβεια ο Ρούντι Γκομπέρ ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει. Ο γκαρντ των "Λιμνανθρώπων" με ύψος 1.91μ έκανε πόστερ τον ύψους 2.16μ σέντερ των Τζαζ και το πανηγύρισε έξαλλα. Αφού προσπέρασε τους δύο αμυντικούς της Γιούτα σαν σταματημένους, πάτησε γερά και τελείωσε με εντυπωσιακό τρόπο τη φάση καρφώνοντας στο πρόσωπο του Γκομπέρ.

Πέρα από τις εντυπωσιακές φάσεις που βγάζει στον αγώνα ξέρει και να μαζέυει τον χαμό που έκανε. Για την ακρίβεια ο Γουέστμπρουκ πήρε την σκούπα μετά από μία φάση και καθάρισε το παρκέ από τον ιδρώτα προκειμένου να μην υπάρχει τραυματισμός. Έδειξε να το κάνει καλά, έχοντας βέβαια τον διαιτητή από πάνω του να τον επιβλέπει.

Τον πήρε... σηκωτό

Σε στιγμές με μεγάλη ένταση συνήθως οι πιο ψύχραιμοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να σβήσουν τη φωτιά. Αυτό έγινε και στο ματς των Γκρίζλις με τους Μπουλς όταν Μοράντ και Μπράντλεϊ είχαν μία διαφωνία την οποία προσπάθησαν να λύσουν με έντονο τρόπο που σύντομα θα κατέληγε σε καυγά. Γι αυτό το λόγο ο Στίβεν Άνταμς πήρε την κατάσταση στα χέρια του (κυριολεκτικά) και θέλησε να σβήσει τις φωτιές που άναψαν Μοράντ και Μπράντλεϊ με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Ο ψηλός των Γκρίζλις πήρε σηκωτό τον Μπράντλεϊ από το "πεδίο μάχης" με τον Μοράντ και προσπάθησε να τον συγκρατήσει και να τον ηρεμίσει, την ώρα που ο ίδιος ωστόσο έδειχνε σε έξαλλη κατάσταση. Εν τέλει υπερίσχυσαν οι πιο ψύχραιμοι και το συμβάν έλαβε τέλος.

Ο ΜακΚόλουμ επέστρεψε

Μία μεγάλη επιστροφή είχε η βραδιά στο ΝΒΑ. Ή μάλλον δύο. Πέρα από την επιστροφή του Αντεμπάγιο για τους Χιτ, οι Μπλέιζερς είδαν τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από σοβαρό πρόβλημα στο πνευμοθώρακα και απουσία 17 παιχνιδιών (έξι εβδομάδων από τις 4 Δεκεμβρίου). Οι Μπλέιζερς πήραν τη νίκη επί των Μάτζικ και μάλιστα είχαν τον ΜακΚόλουμ δεύτερο σκόρερ της ομάδας, σε μία επιστροφή που σίγουρα θα τους λύσει τα χέρια και θα φέρει έξτρα λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ