NBA

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Κάρι παίζει... μόνος του

Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς 2021 ASHLEY LANDIS/AP PHOTO

Ο Στεφ Κάρι συνεχίζει να… επελαύνει προς το βραβείο του MVP, ο Κέμπα Γουόκερ εξέθεσε τον Τομ Τίμποντο και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς αποδεικνύεται πολύτιμος για τους Μπακς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Ο Στεφ Κάρι εξακολουθεί να κάνει τα δικά του, ο Κέμπα Γουόκερ θύμισε σε όλους ποιος είναι και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς εκτέλεσε τους Σίξερς.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 11 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Σε μία βραδιά με αρκετά ντέρμπι, ο αγώνας που τράβηξε την προσοχή δεν ήταν άλλος από αυτός των Χορνετς με τους Νάγκετς στο Ντένβερ. Ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο για την Σάρλοτ, η οποία όμως βρήκε τα αποθέματα να επιστρέψει από το -19 και να αλώσει το Ντένβερ με 107-115.

Ο Κέλι Ούμπρε (περισσότερα για αυτόν σε λίγο) με 23 πόντους, 14 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο, ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τέρι Ροζίερ να προσθέτει 17 πόντους. Για τους Νάγκετς, ο Νίκολα Γιόκιτς πάλευε μάταια μόνος του, έχοντας 29 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Στεφ Κάρι δεν ήθελε να χάσει ξανά από τους Γκρίζλις, την ομάδα που έχει εξελιχθεί στον κακό δαίμονα των Γουόριορς από πέρυσι. Στον δεύτερο φετινό τους αγώνα λοιπόν - στον πρώτο το Μέμφις είχε νικήσει με 101-104 στο Γκόλντεν Στέιτ - ο σταρ των Γουόριορς το πήρε προσωπικά και νίκησε (σχεδόν) μόνος του το Μέμφις, έχοντας 46 πόντους με 5/8 δίποντα, 8/14 τρίποντα, 12/12 βολές, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ στην νίκη του Γκόλντεν Στέιτ με 113-104. Οι 30 εξ αυτών ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι σαφές ότι ο Κάρι έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, με τους - εξαιρετικούς - Κέβιν Ντουράντ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να ακολουθούν. Αν ο Κάρι όμως συνεχίζει να παίζει έτσι το ερώτημα δεν θα είναι πού θα καταλήξει το βραβείο, αλλά αν θα το πάρει παμψηφεί.

Ο Κέμπα Γουόκερ εξέθεσε τον Τίμποντο

Ήταν τέλη Νοεμβρίου όταν ο Τομ Τίμποντο έθεσε εκτός ροτέισον τον Κέμπα Γουόκερ, δείχνοντας ουσιαστικά οτι τον θεωρούσε υπεύθυνο για όλα τα…δεινά των Νικς. Ένα μήνα αργότερα, οι τραυματισμοί και ο κορονοϊός έφεραν τον Γουόκερ ξανά στον “αφρό”. Στους τρεις αγώνες που ακολούθησαν, το κοντέρ το άλλοτε All Star έχει γράψει κατά σειρά 29 πόντους (κόντρα στους Σέλτικς στην ήττα με 107-114), 21 πόντους κόντρα στους Πίστονς (νίκη με 105-91) και… 44 πόντους (!) με 14/27 σουτ (7/14 τρίποντα), 9/9 βολές, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ στην ήττα με 117-124 από τους Γουίζαρντς.

Ο Γουόκερ δεν είναι ο παίκτης που ήταν. Και σίγουρα δεν θα έχει την δυνατότητα να πετάει 30αρες με τέτοια άνεση στο μέλλον. Δεν είναι ξοφλημένος όμως. Και σίγουρα δεν άξιζε τέτοιας αντιμετώπισης. Ο άλλοτε All Star γκαρντ εξέθεσε τον Τίμποντο. Μένει να φανεί τι αντιμετώπισης θα τύχει όταν επιστρέψουν όλοι οι απόντες των Νικς και αν ο έμπειρος τεχνικός θα τον ξαναπετάξει στην άκρη του πάγκου.

Οι Λέικερς χάνουν από παίκτες που ψάχνεις πληροφορίες στο Google

Ο Κεϊτά Μπάτες-Ντιοπ των Σπερς είναι ένας συμπαθής ρολίστας, ο οποίος αγωνίζεται στο NBA από την σεζόν 2018/19. Έχει μέσους όρους καριέρας 5 πόντους και 2.7 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής. Πριν τον αγώνα με τους Λέικερς είχε ρεκόρ καριέρας τους 22 πόντους, στην μοναδική φορά που σημείωσε +20 πόντους στην πορεία του στο NBA. Και μετά ήρθαν οι… μέλισσες, ή μάλλον οι Λέικερς.

Οι Σπερς διέλυσαν τους “Λιμνανθρώπους” στο Λ.Α με το απίστευτο 110-138. Και στην μέση αυτής της νίκης ήταν ο Μπάτες-Ντιόπ, ο οποίος είχε βραδιά καριέρας με 30 πόντους με 11/11 σουτ (3/3 τρίποντα), 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 27 λεπτά συμμετοχής!

Ξέρεις ότι τα πράγματα είναι άσχημα σε μία ομάδα όταν την διαλύει ένας παίκτης που εκτός από τους σκληροπυρηνικούς φίλους του NBA όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ψάξουν στο Google για στοιχεία. Την δεδομένη στιγμή, οι Λέικερς είναι αυτή η ομάδα. Έπειτα από 33 αγώνες έχουν ρεκόρ 16-17. Και τα πράγματα δεν δείχνουν καλά.

Ο Κάζινς αποδεικνύεται πολύτιμος

Ο σοβαρός τραυματισμός του Μπρουκ Λόπεζ υποχρέωσε τους Μπακς να προσφέρουν συμβόλαιο στον ΝτεΜάρκους Κάζινς για να έχουν βάθος στην γραμμή ψηλών τους. Και μετά μπήκαν στο πρωτόκολλο κορονοϊού οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπόμπι Πόρτις. Και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς έγινε ο μοναδικός παίκτης της ομάδας στο ενεργό ρόστερ με ύψος πάνω από 2.03 μέτρα. Και άρπαξε την ευκαιρία.

Στην νίκη επί των Μάβερικς (95-102), ο Κάζινς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του μέχρι στιγμής, έχοντας 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στους τρεις τελευταίους αγώνες των Μπακς έχει 17.3 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο μέσο όρο σε 27.3 λεπτά συμμετοχής. Ο Κάζινς είναι καλά. Και δίνει επιλογές που δεν είχαν οι Μπακς.

Όταν - κάποια στιγμή - επιστρέψουν όλοι οι παίκτες των Μπακς, ο Κάζινς θα μετατραπεί αυτόματα στον 4ο ψηλό της ομάδας. Το να έχει όμως κάποιον έναν παίκτη αυτής της κλάσης ως τέταρτο ψηλό είναι πολυτέλεια. Οι Μπακς έχουν κάτι καλό στα χέρια τους.

Ο Μπογκντάνοβιτς τα "έσπασε" και μετά ξύπνησε

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ψάχνει ακόμα ρυθμό μετά τον τραυματισμό του. Στην νίκη των Χοκς επί των Σίξερς στην Φιλαντέλφεια είχε 15 πόντους με 4/17 σουτ, 1/9 εκ των οποίων ήταν τρίποντο. Κι όμως, στο τέλος ήταν αυτός που καθάρισε για την ομάδα του.

Σε ένα ματς που οι Χοκς παρατάχθηκαν χωρίς 6 παίκτες λόγω πρωτόκολλου κορονοϊού - ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Τρέι Γιανγκ και Κλιντ Καπέλα - ο Σέρβος γκαρντ σημείωσε 10 πόντους στο τελευταιο 4λεπτο του αγώνα, εκτελώντας τους Σίξερς, που δείχνουν πάντα να βρίσκουν τρόπους για να χάσουν από τους Χοκς.

Η φετινή Ατλάντα είναι ιδιαίτερη. Έχει πολύ βάθος και πολλούς τραυματισμούς. Ένας από τους πλέον πολύτιμους παίκτες της ομάδας είναι ο Μπογκντάνοβιτς. Και ο λόγος είναι ότι σε βραδιές που έχει 4/17 σουτ μπορεί στο τέλος να “σκοτώσει” μία ομάδα.

Το… βιολί τους οι Σανς

Σταθεροί στον ρυθμό τους, οι Σανς βρίσκονται στην κορυφή της Δύσης (και του NBA) με ρεκόρ 26-5. Τελευταίο “θύμα” τους οι εσχάτως φορμαρισμένοι Θάντερ (τρεις σερί νίκες πριν το μεταξύ τους ματς), τους οποίους νίκησαν με 113-101 και έφτασαν τις 5 σερί νίκες, με τον Ντέβιν Μπούκερ να έχει 30 πόντους.

Οι Σανς είναι σταθερά εξαιρετικοί. Ο Μπούκερ ανεβαίνει διαρκώς. Ο ΝτιΆντρε Έιτον κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια. Ο Κρις Πολ φροντίζει ώστε όλοι να μένουν προσγειωμένοι. Οι Μικάλ Μπρίτζες και Κάμερον Τζόνσον αλληλοσυμπληρώνονται. Το Φοίνιξ δίνει απαντήσεις κάθε μέρα.

Ο Κέλι Ούμπρε βρήκε τον εαυτό του

Ο Κέλι Ούμπρε είδε πέρυσι την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα στους Γουόριορς, αφού δεν βρήκε ποτέ χημεία με τον Στεφ Κάρι και τον Ντρέιμοντ Γκριν, ενώ κάποια στιγμή τραυματίστηκε στον αριστερό καρπό (στο χέρι που σουτάρει) και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν. Παράλληλα, δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν σκόπευε να μείνει στους Γουόριορς. Και, όπως φαίνεται, κάτι είχε στο μυαλό του όταν επέλεξε τους - γεμάτους φόργουορντ - Χόρνετς.

Την φετινή σεζόν ο Ούμπρε μοιάζει αναγεννημένος στους Χόρνετς, έχοντας 16.5 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα. Κόντρα στους Νάγκετς είχε 23 πόντους, σημειώνοντας τους 14 εξ αυτών στην τέταρτη περίοδο.

Ο Ούμπρε είναι η απόδειξη ότι… δεν ταιριάζουν όλοι οι παίκτες παντού. Στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν εγκλωβισμένος αν και ήταν βασικός, λέγοντας ότι δεν θέλει έναν χρόνο αργότερα να έρχεται από τον πάγκο για χάρη του Κλέι Τόμπσον. Στους Χόρνετς έρχεται… από τον πάγκο αλλά νιώθει απελευθερωμένος. Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι έχει βρει τον εαυτό του.

Οι Γκρίζλις ψάχνουν ισορροπία μετά την επιστροφή του Μοράντ

Το διάστημα που ο Τζα Μοράντ απουσίαζε οι Γκρίζλις μέτρησαν 10 νίκες σε 12 παιχνίδια. Από τότε που επέστρεψε ο Μοράντ, οι Γκρίζλις μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνιδια, με την δεύτερη βέβαια να έρχεται κόντρα στους Γουόριορς. Αυτό δεν αλλάζει κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο: Το Μέμφις πρέπει να μάθει ξανά να παίζει με τον καλύτερο παίκτη του στο παρκέ.

Ο Μοράντ εκτοξεύει το ταβάνι των Γκρίζλις. Είναι ο παίκτης που μπορεί να τους μετατρέψει από “καλή” ομάδα σε “διεκδικητές του τίτλου” κάποια στιγμή. Υπάρχουν στιγμές όμως που.. βολτάρει στην άμυνα, κάτι που σε αυτό το Μέμφις ενίοτε στοιχίζει. Όπως και να έχει, είναι δεδομένο πως όταν βρει πατήματα τότε θα ανέβουν και οι Γκρίζλις. Και τότε θα γίνουν πολύ επικίνδυνοι.

Ένα λέι-απ, όλη η σεζόν των Λέικερς

Ο Μέισον Τζόουνς έχει βρεθεί στο ρόστερ των Λέικερς λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού και τους τραυματισμούς της ομάδας. Στον αγώνα με τους Σπερς, στην ήττα με 110-138 των “Λιμνανθρώπων” στο Λ.Α αγωνίστηκε όταν όλα είχαν κριθεί. Και φρόντισε σε μία φάση να αντικατοπτρίσει όλη την σεζόν των Λέικερς, όταν έφυγε μόνος του στον αιφνιδιασμό και αστόχησε σε ελεύθερο λέι-απ.

Ο Τζόουνς δεν φταίει σε κάτι. Ακόμα και στο NBA μπορεί κάποιος να δει ένα χαμένο λέι-απ. Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη φάση δείχνει την δεδομένη στιγμή όλη την ψυχολογία των Λέικερς.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ