ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

NBA, Σταρκς για Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Τον σέβομαι γιατί κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον σωστό τρόπο"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 SCOTT AUDETTE/ ASSOCIATED PRESS

Ο παλαίμαχος γκαρντ των Νικς, Τζον Σταρκς, μίλησε στην εκπομπή "Pick n' Roll" του Βασίλη Σκουντή και αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας ότι κέρδισε τον σεβασμό του επειδή κατέκτησε τον τίτλο μένοντας στην ομάδα του και όχι ψάχνοντας για άλλους σταρ.

Ο Τζον Σταρκς υπήρξε ο αγαπημένος της εξέδρας των - πάντα απαιτητικών - φίλων των Νικς στην δεκαετία του 90'. Προσέχει πάντα τα λόγια του και μιλάει χωρίς φίλτρα. Και δεν παρέλειψε να προσθέσει το όνομά του στην τεράστια λίστα των παλαίμαχων παικτών που αποθέωσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο παλαίμαχος γκαρντ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον "Greek Freak" μιλώντας στην εκπομπή "Pick n' Roll" του Βασίλη Σκουντή, λέγοντας ότι ο σταρ των Μπακς έχει κερδίσει τον σεβασμό του λόγω του τρόπου που δουλεύει, αλλά και επειδή κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον σωστό τρόπο.

Αναλυτικά ο Τζον Σταρκς δήλωσε:

Για το τι κάνει αυτή την περίοδο: “Εργάζομαι για του Νικς στον τομέα τον δημοσίων σχέσεων. Αποτελώ το πρόσωπο του οργανισμού στην κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Κάνω δημόσιες εμφανίσεις σε σχολεία και σε οργανισμούς. Επιπλέον κατά την διάρκεια των αγώνων των Νικς επισκέπτομαι τις σουίτες και φωτογραφίζομαι, εμφανίζομαι στο παρκέ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και γενικά ότι χρειάζεται η ομάδα από εμένα. Αυτό είναι ο ρόλος μου από το 2004”.

Για το ντοκιμαντέρ για την ζωή του: “Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ το γυρίσαμε πριν από οκτώ με εννέα χρόνια πριν. Είναι η ιστορία της ζωής μου με τα πάνω της και τα κάτω της κατά όταν ήμουν νέος, δείχνει την δομή της οικογένειας μου και τις δυσκολίες που αντιμετώπισα για να φτάσω εκεί που έφτασα. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιστορία για το κοινό γιατί αρκετοί μου είπαν πως εμπνεύστηκαν από το ταξίδι της ζωής μου και θεώρησα ότι είναι ένας καλός τρόπος να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους.

Είναι περίεργο όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι βγάζοντας τον εαυτό σου μπροστά διότι δεν το συνηθίζω. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου για να καταφέρω να αποδεχτώ αυτή την ιδέα. Όταν μου είπαν ότι η ιστορία της ζωής σου μπορεί να επηρεάσει και να βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους τότε αποδέχτηκα την πρόταση.

Ναι σίγουρα υπάρχουν και αποσπάσματα από το «Κάρφωμα». Το συγκεκριμένο κάρφωμα με έκανε γνωστό εκεί την εποχή με τον τρόπο που τελείωσα την φάση στα πλέιοφς του 1993 απέναντι στο Σικάγο του Τζόρνταν με τον Χόρας Γκραντ να βρίσκεται στην φάση και να δείχνει τόσο όμορφη.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Δεν θα έμπαινα μπροστά του. Δεν θα μπορούσα να τον σταματήσω. Είναι 2.10 και εγώ είμαι 1,82. Είναι δυνατός και μοιάζει σαν ταύρος. Ζυγίζω 80 κιλά και εκείνος πάνω από 110 κιλά. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Δουλεύει σκληρά για να γίνει ένας καλό σουτέρ, προσπαθεί να βγει λίγο πιο μακριά από το καλάθι την φετινή σεζόν απειλώντας με σουτ τριών πόντων, έχει βελτιωθεί από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Ως πρώην παίκτης έχει κερδίσει τον σεβασμό μου. Γιατί πήρε το πρωτάθλημα με τον σωστό τρόπο. Δεν έψαξε να βρει άλλες ομάδες και παίκτες για να το καταφέρει. Δεν είπε : “δώστε μου μερικούς παίκτες και θα τους οδηγήσω στην γη της επαγγελίας”.

Έχει δουλέψει το σώμα του και το προετοίμασε σωστά με τα κιλά που έβαλε για να καταφέρει να κάνει όσα ήθελε στο γήπεδο. Αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Δούλεψε σκληρά και μιλάει γι΄αυτό συχνά για τον τρόπο που μεγάλωσε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μικρός. Δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένο και συνεχίζει να δουλεύει για να γίνει καλύτερος. Αυτό τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Ως πρώην παίκτης δεν μπορώ να μην τον σέβομαι για τα κατορθώματα του στο γήπεδο γιατί κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον σωστό τρόπο”.

Για τους Νικς και αν κυνηγάει κάποια κατάρα την ομάδα: “Όχι δεν ήμαστε μια καταραμένη ομάδα. Όλα έχουν να κάνουν με την διαδικασία με στόχο να αλλάξουν τα πράγματα.

Το πρώτο ζητούμενο τις συγκεκριμένης διαδικασίας είναι να έχουμε έναν καλό προπονητή με την σωστή νοοτροπία. Θεωρώ πως την έχουμε με τον Τομ Θίμποντο. Πριν από αυτόν νομίζω πως είχαμε χάσει την πραγματική μας ταυτότητα. Αυτό που μας χαρακτήριζε ως πόλη αλλά και ως ομάδα, ήταν η σκληράδα μας.

Στην συνέχεια προσπαθώντας να προλάβουμε το τρένο και την μόδα γίναμε μια ομάδα που σούταρε τρίποντα. Ξεχάσαμε τις αρχές μας. Αν δεν σουτάρεις τρίποντα σε αυτή την πόλη… δεν θα περάσεις καλά φίλε. Μπορεί σε κάποια άλλη πόλη να μην έχεις πρόβλημα και απλά να σε χειροκροτήσουν. Στη Νέα Υόρκη δεν λειτουργεί έτσι η κατάσταση.

Θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον τρόπο με τον οποία παίζαμε πιο παλιά. Οι οπαδοί μας θέλουν να δουν σκληράδα και προσπάθεια κάθε βράδυ. Μπορούν να ζήσουν με τις νίκες και τις ήττες αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν η ομάδα να σουτάρει τρίποντα και να μην παίζει άμυνα. Δεν δουλεύει αυτό στην Νέα Υόρκη”.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ