NBA

NBA, Σπερς: Το ρεκόρ προσέλευσης 68.323 φιλάθλων κόντρα στους Γουόριορς και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον με την μασκότ των Σπερς, το γνωστό Κογιότ
Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον με την μασκότ των Σπερς, το γνωστό Κογιότ Ⓒ 2023 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS

Οι Σπερς έγραψαν ιστορία κόντρα στους Γουόριορς, αφού μάζεψαν 68.323 φιλάθλους στο γήπεδο, σπάζοντας και επίσημα το ρεκόρ των Χοκς που κρατούσε από τον Μάρτιο του 1998.

Ήταν 27 Μαρτίου 1998 όταν οι Χοκς ηττήθηκαν από τους Μπουλς με 74-89 στο "Georgia Dome" ενώμπιον 62.046 φιλάθλων, επίδοση που τότε αποτελούσε ρεκόρ προσέλευσης στην ιστορία του NBA. Χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια απο τότε, αλλά το ρεκόρ έσπασε και υπεύθυνοι για αυτό είναι οι Σπερς.

Ο αγώνας με τους Γουόριορς (νίκη του Γκόλντεν Στέιτ με 144-113) διεξήχθη στην παλιά έδρα των "Σπιρουνιών", το φημισμένο Alamodome. Ο λόγος σαφής: Το Σαν Αντόνιο ήθελε να κάνει δικό του το ρεκόρ προσέλευσης. Και αυτό έκανε, διαλύοντας την επίδοση των Χοκς, αφού μαζεύτηκαν συνολικά 68.323 φίλαθλοι στο γήπεδο, σε μία ιστορική βραδιά για το NBA.

"Ήταν διαφορετικό. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και είναι μία όμορφη στιγμή για όλους, το να έχουμε τόσο κόσμο στο γήπεδο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος είχε προλάβει σαν έδρα των Σπερς το θρυλικό Alamodome, που αποτέλεσε το σπίτι της ομάδας από το 1993 έως το 2002.. Όπως φυσικά το είχε προλάβει και ο θρύλος της ομάδας, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, που ήταν και αυτός που ανακοίνωσε τον αριθμό των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο στον κόσμο, πριν την έναρξη του αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες από την ιστορική βραδιά:

Η μασκότ των Σπερς, Κογιότ, με ένα χαρτόνι που λέει ότι στο Alamodome βρέθηκαν 68.323 φίλαθλοι
Η μασκότ των Σπερς, Κογιότ, με ένα χαρτόνι που λέει ότι στο Alamodome βρέθηκαν 68.323 φίλαθλοι Ⓒ 2023 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS


Ένα διαφορετικό πλάνο από το κατάμεστο Alamodome
Ένα διαφορετικό πλάνο από το κατάμεστο Alamodome Ⓒ 2023 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS


Οι φίλοι των Σπερς βρέθηκαν από νωρίς στο Alamodome για την ιστορική βραδιά
Οι φίλοι των Σπερς βρέθηκαν από νωρίς στο Alamodome για την ιστορική βραδιά Ⓒ 2023 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS


Οι φίλοι των Σπερς στο Alamodome
Οι φίλοι των Σπερς στο Alamodome Ⓒ 2023 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS
TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ