NBA

NBA, Σέλτικς: Ο Τζέισον Τέιτουμ MVP των τελικών της Ανατολής

Ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς πανηγυρίζει την ανάδειξή του σε MVP των τελικών της Ανατολής
Ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς πανηγυρίζει την ανάδειξή του σε MVP των τελικών της Ανατολής Ⓒ 2022 WILFREDO LEE/ ASSOCIATED PRESS

Με τους Σέλτικς να επιστρέφουν στους τελικούς του NBA χάρη στο μπρέικ στο Game 7 στο Μαϊάμι, ο Τζέισον Τέιτουμ αναδείχθηκε MVP των τελικών της Ανατολής, παίρνοντας το βραβείο που έχει πάρει το όνομα του Λάρι Μπερντ.

Ο Τζέισουν Τέιτουμ είναι ο πρώτος MVP των τελικών της Ανατολής στην ιστορία του NBA. Με τους Σέλτικς να κάνουν το μπρέικ στο Game 7 στο Μαϊάμι και να επικρατούν με 100-96 των Χιτ, παίρνοντας την πρόκριση στους τελικούς με 4-3 νίκες, ο σταρ της ομάδας ήταν αυτός που κέρδισε το πρωτοεμφανιζόμενο βραβείο που φέρει το όνομα του θρύλου των "Κελτών", Λάρι Μπερντ.

Στο Game 7 της σειράς ο Τέιτουμ είχε 26 πόντους με 9/21 σουτ (4/7 τρίποντα), 4/5 βολές, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 2 λάθη σε 46 λεπτά συμμετοχής.

Στην σειρά με τους Χιτ ο Τέιτουμ είχε 25 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 4.7 λάθη μέσο ο΄ρο με 46.2% στα σουτ και 35.3% στα τρίποντα σε 41 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ