NBA

NBA: Σάλος με ατάκα σχολιαστή στο buzzer-beater του Κέβιν Πόρτερ για τον πατέρα του

Ο Κέβιν Πόρτερ των Ρόκετς
Ο Κέβιν Πόρτερ των Ρόκετς Ⓒ 2021 ERIC CHRISTIAN SMITH/ ASSOCIATED PRESS

Πανικός έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ από την ατάκα του σχολιαστή του αγώνα Γουίζαρντς - Ρόκετς στο buzzer-beater του Κέβιν Πόρτερ του Χιούστον, αφού ανέφερε ότι "όπως ο πατέρας του, πάτησε την σκανδάλη την σωστή στιγμή"

Ο Κέβιν Πόρτερ των Ρόκετς επέστρεψε έπειτα από έναν αγώνα τιμωρίας κόντρα στους Γουίζαρντς. Και ήταν ο ήρωας της βραδιάς, αφού με δικό του τρίποντο οι Γουίζαρντς πήραν την νίκη με 111-114. Ήταν όμως μία ατάκα του σχολιαστή του αγώνα για το κανάλι που καλύπτει τους αγώνες της Γουάσινγκτον που έχει δημιουργήσει σάλο στις ΗΠΑ.

Ο λόγο για τον Γκλεν Κόνσορ, ο οποίος περιγράφοντας το ριπλέι της φάσης είπε ότι "ο Κέβιν Πόρτερ, όπως ο πατέρας του, τράβηξε την σκανδάλη την κατάλληλη στιγμή".

Γιατί όμως δημιουργήθηκε σάλος; Η απάντηση είναι απλή: Ο πατέρας του γκαρντ των Ρόκετς, ο οποίος επίσης λεγόταν Κέβιν Πόρτερ, είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε πυροβολήσει και σκοτώσει ένα 14χρονο κορίτσι - ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε για αυτό και δέχθηκε τόσο μικρή ποινή - και αργότερα δολοφονήθηκε σε ένα μπαρ το 2004 όταν κάποιος τον πυροβόλησε 5 φορές έπειτα από διαφωνία που είχαν. Όπως γίνεται σαφές, η αναφορά στον πατέρα του Πόρτερ ήταν σίγουρα (τουλάχιστον) ατυχής και ενδέχεται να οδηγήσουν σε συνέπειες για τον σχολιαστή των αγώνων των Γουίζαρντς.

Για την ιστορία, υπάρχει και μία άλλη πλευρά. Αυτή που αναφέρει ότι πιθανόν ο Κόνσορ να είχε την εντύπωση ότι ο πατέρας του γκαρντ των Ρόκετς είναι ο άλλοτε NBAer, Κέβιν Πόρτερ, ο οποίος έπαιξε στο NBA από το 1972 έως το 1983, φορώντας μεταξύ άλλων και την φανέλα των Γουάσινγκτον Μπούλετς (νυν Γουίζαρντς) την τετραετία 1979-1983 και θωρείτο ένας εκ των κορυφαίων πασέρ της γενιάς του. Όπως και να έχει όμως, είναι σαφές ότι ο Κόνσορ βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση μετά από αυτό το σχόλιό του.

TAGS NBA ΗΠΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ