NBA

NBA: Προτεραιότητα των Μπακς η αγωνιστική ανάκαμψη του Γκρέισον Άλεν

NBA: Προτεραιότητα των Μπακς η αγωνιστική ανάκαμψη του Γκρέισον Άλεν
2021 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Η αποτελεσματικότητά του έχει πέσει ραγδαία, όμως στο Μιλγουόκι δεν ανησυχούν για τον Γκρέισον Άλεν και θα προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν να ανακάμψει πριν από τα μεγάλα ματς σε Μπρούκλιν και Σάρλοτ.

Το βράδυ της πρωτοχρονιάς ήταν ιδιαίτερο για τους Μπακς. Νίκησαν εύκολα τους Πέλικανς, ωστόσο πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης είδαν τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο να γυρίζει άσχημα τον αστράγαλό του με αποτέλεσμα να πρέπει να τον χάσουν για μερικές ημέρες, αν όχι για μερικές εβδομάδες.

Ο τραυματισμός του ΝτιΒιντσέντζο συνέβη δύο αγώνες μετά από την επιστροφή του στη δράση (7.3 πόντοι, 5.7 ριμπάουντ ανά 16.7 λεπτά σε αυτά τα δύο παιχνίδια), την ώρα που ο Γκρέισον Άλεν περνάει μία μάλλον κακή περίοδο. Με τους Χόλιντεϊ, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο, Πόρτις υγιείς, ο νεαρός περιφερειακός που πήρε διετή επέκταση αξίας 20 εκατομμυρίων από την ομάδα του Μιλγουόκι, ξέρει ότι είναι η πέμπτη επιλογή στο αρχικό σχήμα και αυτό έχει μάλλον μπερδέψει το μυαλό του.

Στα τέσσερα ματς ανάμεσα στους δύο αγώνες με τους Πέλικανς (25 πόντοι, 7/12 τρίποντα στην Νέα Ορλεάνη, 16 πόντοι, 4/12 τρίποντα στο Μιλγουόκι), ο Άλεν είχε μόλις 3.5 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 22.5 λεπτά συμμετοχής, ενώ σούταρε με 18.8% από την περιφέρεια. Έχει κάνει μεγάλα ματς όταν οι πρωταθλητές είχαν απουσίες, έχει κάνει και κακές εμφανίσεις όταν ο Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει τους περισσότερους αθλητές στη διάθεσή του.

Συνολικά στη σεζόν, στην τέταρτη της επαγγελματικής του καριέρας, ο Άλεν έχει 12.1 πόντους (39.8% στο τρίποντο), 3.3 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 28.5 λεπτά. Καλοί αριθμοί, στο Μιλγουόκι όμως ξέρουν ότι θα τον χρειαστούν ακόμη πιο αποτελεσματικό στη συνέχεια της σεζόν. Γι' αυτό, με τον ΝτιΒιντσέντζο για λίγο εκτός δράσης, θα προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τους Πίστονς και τους Ράπτορς, πριν τα Ελάφια βγουν στον δρόμο.

Στις 7 Ιανουαρίου οι Μπακς θα παίξουν στο Μπρούκλιν, στις 8 και στις 10 θα παίξουν στην Σάρλοτ με τους Χόρνετς και στη συνέχεια θα γυρίσουν στο σπίτι τους για δύο δυνατά παιχνίδια με τους Γουόριορς και τους Ράπτορς στις 13 και στις 15 Ιανουαρίου. Ο Άλεν πρέπει να τους βοηθήσει σε άμυνα κι επίθεση, ακόμη και στην δημιουργία, ώστε το 25-13 που τους βάζει αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της Ανατολής πίσω από τους Μπουλς (24-10) και τους Νετς (23-11) να βελτιωθεί μαζί με την θέση των πρωταθλητών.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ