NBA

NBA: Πέθανε ο Ρόμπερτ Ριντ

Ο Ρόμπερτ Ριντ
Ο Ρόμπερτ Ριντ Ⓒ 1986 AP PHOTO/ ASSOCIATED PRESS

Μέρα πένθους για το NBA, αφού πέθανε ο πρώην παίκτης των Ρόκετς, Ρόμπερτ Ριντ, ο οποίος υπήρξε μέλος της ομάδας που πήγε στους τελικούς της λίγκας το 1981 και το 1986.

Ο Ρόμπερτ Ριντ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών και βύθισε στο πένθος την οικογένεια των Ρόκετς, αλλά και ολόκληρο το NBA.

Ο Ριντ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στους Ρόκετς. Επιλέχθηκε στο Νο40 του ΝΒΑ Draft 1977 από το Χιούστον και - κόντρα σε κάθε λογική τότε - κέρδισε μία θέση στο ρόστερ της ομάδας. Με ύψος 2.03 μέτρα και σπουδαία αθλητικά προσόντα, δεν άργησε να κερδίσει μία θέση στην βασική πεντάδα της ομάδας - αγωνιζόμενος ως σουτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ - όντας καθοριστικός στην πορεία των Ρόκετς μέχρι τους τελικούς του 1981, όπου ηττήθηκαν με 4-2 από τους Μπόστον Σέλτικς.

Την σεζόν 1985/86 ο Ριντ έδειξε την προσαρμοστικότητά του, αφού - ενώ ήταν ο έκτος παίκτης των Ρόκετς - προβιβάστηκε στην θέση του βασικού πόιντ γκαρντ λόγω της προσωρινής αποχώρησης του Τζον Λούκας από την ομάδα (για λόγους αποτοξίνωσης), παίζοντας σημαντικό ρόλο στον αποκλεισμό των Λέικερς του Μάτζικ Τζόνσον και την πορεία του Χιούστον των Ολάζουον/Σάμπσον μέχρι τους τελικούς του NBA. Το μεγαλύτερο παράσημό του ωστόσο ήταν πως αυτός είχε μιλήσει στην ομάδα για τα προβλήματα του Λούκας με τα ναρκωτικά σώζοντας την καριέρα του συμπαίκτη του.

Ο Ριντ αγωνίστηκε στο NBA από το 1977 έως το 19991, με εξαίρεση την σεζόν 1982/83 που αποσύρθηκε για θρησκευτικούς λόγους. Φόρεσε τις φανέλες των Ρόκετς, των Χόρνετς και των Σίξερς και είχε μέσους όρους καριέρας 11.4 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 1.1 κλεψίματα σε 27 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ