NBA

NBA: Οι Τζαζ βάζουν βάθος στη φροντ λάιν μετά την αποχώρηση Γκομπέρ

Ο Κόντι Ζέλερ κατά τη θητεία του στους Μπλέιζερς
Ο Κόντι Ζέλερ κατά τη θητεία του στους Μπλέιζερς AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Δύο ψηλούς με διαφορά μιας ώρας έκλεισαν οι Γιούτα Τζαζ στην προσπάθεια να γεμίσουν με έξτρα λύσεις το υπάρχον ρόστερ.

Από τη στιγμή που ο Ρούντι Γκομπέρ έφυγε για τους Τίμπεργουλβς ο δρόμος ήταν ένας για τους Γιούτα Τζαζ: να ψάξουν τρόπους κάλυψης του κενού στη φροντ λάιν. Αντί να βρουν έναν νέο τύπο - φόβητρο, έχει προτιμηθεί η λύση του βάθους στη γραμμή των ψηλών και των επιπλέον επιλογών με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η προσθήκη του έμπειρου Κόντι Ζέλερ σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται προκειμένου να πλαισιωθεί ο ταλαντούχος ρούκι Γουόκερ Κέσλερ (21, 216) που θέλουν να τον εξελίξουν. Όπως αντίστοιχα και του Μίκα Πότερ, που πήρε ένα two way contraxt.

Ο Ζέλερ (29, 2.11) θ' αρχίσει τη δέκατη σεζόν του στο NBA και στο Σολτ Λέικ θα κουβαλήσει τους 8.5 πόντους και τα 6 ριμπάουντ ανά 22.2 λεπτά συμμετοχής που μετρά ως τώρα σε 494 παιχνίδια κανονικής περιόδου.

Πέρυσι ανήκε στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, παίζοντας σε 27 ματς, αλλά αποδεσμεύτηκε στο περιθώριο της συμφωνίας με τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς για την ανταλλαγή του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ. Έκτοτε ήταν ελεύθερος. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί μονάχα στη Σάρλτοτ και στην πιο παραγωγική χρονιά του, το 2019-20, είχε 11.1 πόντους και 7.1 ριμπάουντ ως ο βασικός ψηλός των Χόρνετς.

Ο Πότερ (24, 2.08) έπαιξε πέρυσι σε 4 ματς με τους Πίστονς έχοντας νωρίτερα υπογράψει δεκαήμερο συμβόλαιο. Τα καλά νούμερα τα είχε στην G League με τη θυγατρική ομάδα των Χιτ.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ