NBA

NBA: Οι Ρόκετς "κλειδώνουν" στο φαινόμενο από την Ιταλία και βγάζουν στο σφυρί τον Κρίστιαν Γουντ

NBA: Οι Ρόκετς "κλειδώνουν" στο φαινόμενο από την Ιταλία και βγάζουν στο σφυρί τον Κρίστιαν Γουντ
2022 AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Πάολο Μπανκέρο φαίνεται να είναι ο εκλεκτός των Χιούστον Ρόκετς εν όψει του NBA Draft 2022, με αποτέλεσμα ο Κρίστιαν Γουντ να μοιάζει με πολυτέλεια και να οδεύει προς το trading block.

Λίγες ημέρες πριν από το NBA Draft 2022 (ξημερώματα 24ης Ιουνίου), φαίνεται πως οι Ρόκετς έχουν εντοπίσει τον παίκτη που θέλουν να πάρουν στο νούμερο 3 της διαδικασίας. Αυτός είναι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Hoopshype, Μάικλ Σκότο, ο Πάολο Μπανκέρο, με αποτέλεσμα οι παράγοντες της ομάδας του Χιούστον να βρίσκονται κοντά και σε μια δεύτερη απόφαση που αφορά την παραχώρηση του Κρίστιαν Γουντ.

Ο Ιταλοαμερικανός ψηλός των 208 εκατοστών που έπαιξε τη σεζόν 2021/22 στο Πανεπιστήμιο Ντουκ δύσκολα θα ανέβει πάνω από το νούμερο 3, καθώς εκεί αναμένεται να βρεθούν ο πάουερ φόργουορντ Τζαμπάρι Σμιθ κι ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ Τσετ Χόλμγκρεν. Ο Μπανκέρο είναι ένας καταπληκτικά δυναμικός μπασκετμπολίστας, είχε φέτος 17.2 πόντους με 53% στο δίποντο, 34% στο τρίποντο, 73% στις βολές, 7.8 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και ένα μπλοκ ανά 33 λεπτά συμμετοχής σε 39 αγώνες, ενώ διακρίνεται και για την ένταση, το πείσμα, την ανταγωνιστικότητά του στη διάρκεια των αγώνων.

Ο Γουντ, από την άλλη, θεωρήθηκε ο επόμενος μεγάλος ψηλός των Ρόκετς, όμως οι αριθμοί του έπεσαν από τους 21 στους 17.9 πόντους στη φετινή περίοδο. Καλός ριμπάουντερ, αξιόλογος σκόρερ σχεδόν από κάθε θέση στο παρκέ, αλλά και εκκεντρικός χαρακτήρας, με αποτέλεσμα οι Ρόκετς να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την συνεργασία τους μαζί του. Ο Γουντ σίγουρα έχει υψηλή αξία στην αγορά, καθώς μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με αποδοχές 14.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

TAGS NBA ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ