NBA

NBA: Οι Νικς έστειλαν με ανταλλαγή τον Κέμπα Γουόκερ στους Πίστονς με το βλέμμα στον Τζέιλεν Μπράνσον

Ο Κέμπα Γουόκερ με την φανέλα των Νικς
Ο Κέμπα Γουόκερ με την φανέλα των Νικς Ⓒ 2021 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Οι Νικς ήταν ενεργοί την ημέρα του NBA Draft 2022, αφού παραχώρησαν με ανταλλαγή τον Κέμπα Γουόκερ στους Πίστονς, ανοίγοντας χώρο στο σάλαρι καπ για να κάνουν κίνηση για τον Τζέιλεν Μπράνσον των Μάβερικς, ενώ έστειλαν και το Νο11 του NBA Draft (Ουσμάν Ντιένγκ) στους Θάντερ.

Οι Νικς θέλουν να κάνουν κίνηση για τον Τζέιλεν Μπράνσον των Μάβερικς. Πριν από μερικές εβδομάδες προσέλαβαν τον πατέρα του στο προπονητικό επιτελείο. Και, την ημέρα του NBA Draft 2022, προχώρησαν σε δύο κινήσεις που έδειξαν ότι θέλουν να ανοίξουν χώρο στο σάλαρι καπ για χάρη του ταλαντούχου γκαρντ.

Οι Νεοϋορκέζοι ξεφορτώθηκαν το συμβόλαιο του Κεμπα Γουόκερ (σχεδόν 9 εκατ. δολάρια τονχρόνο), στέλνοντάς τον στους Πίστονς. Για να τα καταφέρουν ωστόσο, χρειάστηκε να φανούν λίγο... δημιουργικοί, αφού το έκαναν με την βοήθεια των Σάρλοτ Χόρνετς. Προκειμένου λοιπόν να ολοκληρωθεί η κίνηση, έγινε τριπλή ανταλλαγή, με την Νέα Υόρκη να στέλνει τον Γουόκερ και τον Τζέιλεν Ντουρέν (2.11 μέτρα, σέντερ), τον οποίο επέλεξαν οι Χόρνετς στο Νο13, στους Πίστονς. Όσο για την Σάρλοτ; Πήρε ως αντάλλαγμα ένα ντραφτ πικ πρώτου γύρου από τους Πίστονς για το NBA Draft 2023 και τέσσερα μελλοντικά ντραφτ πικ δεύτερου γύρου από τους Νικς.

Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Πίστονς αναμένεται να αφήσουν ελεύθερο τον Γουόκερ, αφού στις θέσεις των γκαρντ έχουν ήδη τους νεαρούς Κέιντ Κάνινγκχαμ (Νο1 στο NBA Draft 2021), Τζέιντεν Άιβι (Νο5 στο NBA Draft 2022) και Κίλιαν Χέιζ (Νο7 στο NBA Draft 2020).

Οι Νικς πάντως δεν έμειναν εκεί. Αντιθέτως, λίγο νωρίτερα φρόντισαν να ξεφορτωθούν και το Νο11 του NBA Draft, όπου επέλεξαν μεν τον Ουσμάν Ντιένγκ (2.08 μέτρα, φόργουορντ), αλλά τον έστειλαν τους Θάντερ για χάρη τριών ντραφτ πικ πρώτου για το NBA Draft 2023. Όσο για τον λόγο που το έκαναν αυτό; Θέλησαν να έχουν οικονομική ευελιξία φέτος, αλλά και την ελπίδα ότι την επόμενη σεζόν θα πέσει στα χέρια τους κάποιος καλός παίκτης.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ