NBA

NBA: Οι Νετς κρέμονται από τα χείλη Ντουράντ και Ίρβινγκ

Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ
Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ AP PHOTO/ADAM HUNGER

Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν οι Μπρούκλιν Νετς που δεν γνωρίζουν αν ο Κέβιν Ντουράντ και ο Καϊρί Ίρβινγκ θα συνεχίσουν να παίζουν γι' αυτούς.

Είναι η δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους που οι Μπρούκλιν Νετς κινδυνεύουν να βρεθούν σε αδιέξοδο.

Το πάθημα του 2013, όταν υποθήκευσαν το μέλλον τους για χάρη του γερασμένου και χορτασμένου διδύμου Γκαρνέτ - Πιρς δεν τους έγινε μάθημα και πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια βρίσκονται σ' ένα νέο οριακό σταυροδρόμι. Κι αυτό όχι μόνο διότι απέτυχαν αγωνιστικά, αλλά κυρίως γιατί δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει με τους Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ίρβινγκ.

Ναι μεν αμφότεροι έχουν υπογραμμένα συμβόλαια, αλλά αυτό ουδόλως εξασφαλίζει τους Νεοϋορκέζους πως οι δύο παίκτες θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον οργανισμό του Μπρούκλιν.

Ιδίως ο Ίρβινγκ που έχει την οψιόν της τελευταίας σεζόν της σύμβασης που "τρέχει" από το 2019 και ολοκληρώνεται το 2023. Σύμφωνα με τους insiders της λίγκας, ο 30χρονος γκαρντ δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει στους Νετς και αναζητά ό,τι πιο συμφέρον για τον ίδιο.

Όπως έγραψε ο Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι, υπάρχουν ήδη ομάδες που θα τον διεκδικούσαν προκειμένου να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους, όπως οι Λέικερς, οι Κλίπερς και οι Σίξερς. Αρκεί βέβαια να υπήρχε η προϋπόθεση του sign and trade, διότι αλλιώς δεν μπορούν να τον χωρέσουν στο salary cap.

Από την άλλη, ο Σαμς Τσαράνια υποστήριξε πως η απόφαση του Ίρβινγκ, την οποία θα πρέπει να έχει λάβει ως τις 29/6, θα γίνει πολύ εύκολη, εφόσον και ο Ντουράντ ανοίξει την πόρτα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο 33χρονος φόργουορντ εξετάζει κάθε πιθανή εκδοχή για το μέλλον του με ό,τι αυτό συνεπάγεται, περιμένοντας τον συμπαίκτη του να δει τι θα πράξει.

Ο "KD" έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026, αλλά δεν του είναι τίποτα ν' απαιτήσει ανταλλαγή. Ο ένας σε αυτήν την περίπτωση τραβά τον άλλον και οι Νετς βρίσκονται με δεμένα χέρια.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ